Tom Dubravec / Hanza Media
POTRAŽNJA DO NEBA

'ŠUKERU, GDJE SU NAŠE ULAZNICE?' Tisuće Hrvata u Moskvi ostalo bez vrijednog papirića, bijes i ogorčenje su usmjerili na šefa HNS-a

HNS je u petak kasno navečer objavio da su dobili još 1230 karata, ali nestale su za nekoliko minuta
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 15. srpanj 2018. 02:13

Navijačka špica na kakvu smo navikli tijekom Svjetskog prvenstva u petak navečer prepustila je mjesto ogorčenju ili čak bijesu Hrvata razbacanih oko Crvenog trga.

Više tisuća njih probilo se do Moskve bez ulaznice, mnogi su pritom obišli polovicu Zemljine kugle računajući da će na licu mjesta ipak riješiti tu “formalnost”. A onda su shvatili da su u problemima...

- S kartom za finale riskirao sam još u siječnju, u okviru programa ‘Follow your team’. Sebe sam riješio, ali tko je tada mogao računati na ovaj uspjeh... A Moskva je trenutačno preplavljena Hrvatima od kojih većina nema ulaznicu za utakmicu - javlja navijač poznat redakciji, moleći da njegov identitet ne otkrivamo u javnosti.

I ne zaustavlja se na tom mjestu. Optužuje vrhušku HNS-a na čelu s Davorom Šukerom da je praktično minirala napore ljudi koji protekli mjesec hodočaste za reprezentacijom diljem Rusije.

“U redu je da su igrači privilegirani i da uživaju pravo na određeni broj karata, jer oni su heroji bez kojih ove priče ne bi bilo. Ali pitamo g. Šukera - gdje je ostatak ulaznica? Mnogi naši prijatelji kupuju ih od Argentinaca i Brazilaca, dajući između 1700 i 4000 dolara za najobičniju kartu na 3. katu stadiona. Sramota na ovaj hrvatski praznik...”, piše u SMS poruci na zaslonu mojeg mobitela.

I to u jednoj od pristojnije upakiranih poruka, a ima ih i koje eksplicitno optužuju HNS za muljanje i malverzacije s ulaznicama. Bez poznatog balkanskog folklora očito ne može proći ni najveći meč u povijesti nacionalne momčadi.

Dok se ogorčenje akumuliralo na cesti, Hrvatski nogometni savez u petak kasno navečer ipak se bacio u akciju i objavio da mu je Fifa alocirala dodatni kontingent od 1230 ulaznica, posljednja stadionska kategorija, ali i dalje po paprenoj cijeni od 3300 kuna za komadić papira.

- Bili smo u kafiću među sunarodnjacima iz Toronta, Zuricha, domovine, bilo nas je sa svih strana svijeta, kad je netko rekao da je HNS pustio na internet taj kontingent ulaznica. Kompletan je kafić u sekundi utihnuo, odmah smo se zalijepili za mobitele, ali nažalost, ja sam se jedini iz našeg društva stigao ulogirati i dobiti ulaznicu - kaže mladić koji je u petak doputovao u Moskvu iz Australije, u društvu četvorice sunarodnjaka.

- Ne mislim da je krivnja toliko na HNS-u koliko na Fifi koja je loše koordinirala finale. Sudionici ove utakmice trebali bi imati povlašteni tretman. Ovdje, recimo, sada imate more Engleza koji ne žele prodati svoje ulaznice za finale ni za kakav novac. Neki Argentinci nudili su nam ulaznice za 1300 eura, nismo kupili. Čekat ćemo još neko vrijeme, valjda će se nešto otvoriti - poručuju na rastanku australski Hrvati.

Linker
24. travanj 2024 19:11