ODŠKRINUTA VRATA

SVE RADI ZA VATRENE! HRVATSKA VEĆ DANAS IMA NOVI RAZLOG ZA OPTIMIZAM Pogledajte što rasplet skupine A znači za pohod Vatrenih na Svjetskom prvenstvu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2018. 20:47

Urugvajci su danas u Samari s 3:0 svladali Rusiju te s maksimalnih devet bodova i bez primljenog pogotka osvojili skupinu A iz koje će još i poraženi domaćini proći u drugi krug.

Jaki Urugvajci će kao prvoplasirani u osminu finala zakoračiti preko gornjeg dijela ždrijeba, a to znači da Rusi odlaze u onaj donji gdje se nalazi i hrvatska reprezentacija.

Ruse tako u nokaut fazi čeka pobjednik grupe B u kojoj se za tu poziciju bore Iran, Portugal i Španjolska koji će na travnjake istrčati večeras u 20 sati. Borbu za prvo mjesto Iran i Portugal otvaraju međusobnim ogledom, dok će Španjolci igrati protiv već otpisanih, ali, pokazalo se, itekako opasnih Marokanaca.

Jednom kada Rusi saznaju svog protivnika, onda će i Zlatko Dalić znati s kime bi se mogao susresti u slučaju prolaska među osam najboljih.

Naime, upravo će se taj par (Rusija protiv nekoga iz skupine B) križati s onim u kojem će se vrlo vjerojatno naći Hrvatska koja bi u svojoj skupini mogla ostati bez prvog mjesta samo u slučaju ludog raspleta i teškog poraza od Islanda, ali i uvjerljive pobjede Nigerije nad Argentinom.

Ako sve prođe prema planu, Hrvatska će ove nedjelje u Nižnjem Novogorodu igrati protiv drugoplasirane momčadi iz grupe D, a tamo se za prolaz bore Francuzi, Danci i Australci.

Rezultati by SofaScore

RASPORED UTAKMICA DO KRAJA NATJECANJA, POREDAK PO SKUPINAMA I SVE STATISTIKE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Linker
25. travanj 2024 03:49