Tom Dubravec/ CROPIX
TREBA UKAZATI NA PROBLEM

SVJETSKI PRVAK NAJBOLJE OPISAO USPJEH VATRENIH, PA ŽESTOKO KRITIZIRAO DRŽAVU 'Sramota da nitko ništa ne poduzima, već će samo doći tu, slikati se...'

Piše: HinaObjavljeno: 16. srpanj 2018. 16:47

Svjetski gimnastički prvak na preči Tin Srbić i bivši hrvatski vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc komentirali su u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji naglasivši da je taj uspjeh poruka mladima i cijelom društvu.

Tin Srbić izjavio je novinarima da je jako ponosan na sve što se događalo u našoj zemlji ovih mjesec dana, jer ovo nije bio samo nogomet nego puno više od nogometa.

Upitan koliko ovaj uspjeh može utjecati na njih, sportaše iz drugih sportova i uopće na sport u cjelini u Hrvatskoj, kazao je da "mali dječaci kada vide ovo, sad znaju da mogu postati novi Luka Modrić ili Ivan Perišić ili bilo tko iz nekog drugog sporta".

"Svi oni vide da, ako daju sve od sebe i ako se trude, da će postati ponos ove države. Što se tiče stadiona i dvorana, tu se nema što više govoriti, jer je sramota za ovu državu da nitko ništa ne poduzima, već će samo doći tu, slikati se, reći bravo, mi smo ponosni i to je to", rekao je Srbić.

Upitan kako se sada osjećaju naši nogometaši, Srbić je rekao da su sigurno umorni i da trebaju otići na odmor da im se emocije slegnu te će onda shvatiti što se dogodilo.

"Treba mladima dati šansu", rekao je Dubravko Šimenc dodavši da izbornik Zlatko Dalić nije mlad, ali da je dobio šansu, baš kao i vaterpolski izbornik Ivica Tucak ili teniski izbornik Željko Krajan.

"Ono što me veseli, jest da dolaze mladi i to je najvažnije, i u društvu i u sportu", rekao je Šimenc te komentirajući atmosferu na Trgu bana Jelačića uoči dolaska 'Vatrenih' dodao:

"Ovakve emocije samo sport može postići. Veselimo se. Cijela je Hrvatska ovdje i to je vjerojatno nešto što će biti zapisano u našim srcima."

Mavrović: 'Vatreni su zaslužili zlato, ali i srebro je veliko'

Hrvatska boksačka legenda Željko Mavrović, bivši europski prvak u teškoj kategoriji, kazao je da su hrvatski nogometaši zaslužili zlato, ali je dodao da je i srebro veliko.

"Zaslužili su zlato, ali i srebro je veliko, a dečkima svaka čast. Kao sportaša me muči što je Griezmann na prevaru iskamčio slobodni udarac u finalu SP-a, a trebao je dobiti žuti karton za simuliranje. Od tog trenutka je utakmica krenula jednim drugim tokom. Naši dečki su dali sve od sebe, stizali su, ali nisu uspjeli protiv tako vrhunske ekipe, kad im pokloniš dva gola", izjavio je Mavrović na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje su se okupili deseci tisuća ljudi kako bi pozdravili "vatrene", svjetske nogometne viceprvake.

Linker
19. travanj 2024 18:34