Subašić i Ćustić
 Andrija Lucic / CROPIX / CROPIX
BILI SU VELIKI PRIJATELJI

TKO JE BIO ČOVJEK ZBOG KOJEG JE JUNAK VATRENIH ZAPLAKAO Bila je to tragedija koja je potresla naciju: Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu karijeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 21:20

Apsolutni junak u pobjedi Vatrenih protiv Danske bio je fenomenalni Danijel Subašić koji je Eriksenu i društvu 'skinuo' čak tri jedanaesterca i tako odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva na noge domaćinu Rusiji. Kao i uvijek, Suba je i na ovoj utakmici ispod dresa nosio majicu u spomen na Hrvoja Ćustića, svog velikog prijatelja nesretno preminulog na terenu prije točno 10 godina.

- Hrvoje će zauvijek biti uz mene - poručio je vratar hrvatske vrste.

Dva dana nakon velike utakmice pojavio se na press konferenciji gdje je još jednom upitan koliko mu znači ta majica s likom njegovog velikog prijatelja?

HRT screenshot

- Pa, kada se to dogodilo..., izustio je Subašić i briznuo u plač. Nije mogao sakriti emocije.

Deset dugih godina, deset bolnih godina hrvatski nogomet je bez Hrvoja Ćustića. Bila je subota, 29. ožujka 2008. godine, igrala se prvoligaška utakmica Zadar - Cibalia na Stanovima. U jednom duelu, nesretni nogometaš Zadra pao je i glavom udario u betonski zid pokraj aut-crte.

LENS, FRANCE - JUNE 25: Dejected Danijel Subasic of Croatia leaves the pitch after his team's 0-1 defeat in the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Croatia and Portugal at Stade Bollaert-Delelis on June 25, 2016 in Lens, France.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Paul Gilham/Getty Images / Getty Images
Danijel Subašić

Ostao je bez svijesti i odmah je prevezen u bolnicu, tri dana kasnije je i operiran, no pomoći, nažalost, nije bilo. Ćustić je preminuo 3. travnja, pet dana poslije nesreće. Na stadionu na Stanovima više nema tog prokletog zida, a na travnjak, na mjestu gdje je Hrvoje Ćustić pao, postavljena je spomen-ploča kao vječni podsjetnik na mladog nogometaša.

Subašić će majicu s Hrvojevim likom nositi cijelu svoju karijeru

Zadar, 240616.
Svetko Custic, otac tragicno preminulog zadarskog nogometasa Hrvoja Custica, sa obiteljskim prijateljem.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX
Otac tragično preminulog zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića sa obiteljskim prijateljem

Vratar Vatrenih Danijel Subašić na svim svojim utakmicama u klubu i s reprezentacijom ispod dresa nosi majicu s likom pokojnog prijatelja Hrvoja Ćustića. Poruka na njoj, “Zauvijek - gdje si sada moj anđele”, sve dira u srce. Subašić time pokazuje da stalno misli na Hrvoja i da ga uvijek nosi u mislima. Prijateljstvo ove dvojice Zadrana počelo je još dok su zajedno igrali u klubu, do te nesretne 2008. godine kad se dogodila tragedija.

- Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu svoju karijeru, Ćusta nikada neće biti zaboravljen!

To je rekao Subašić koji pokazuje kako pravo prijateljstvo nikada ne blijedi.

Linker
02. travanj 2024 11:22