Stu Forster /Allsport

JEDAN - JEDINI

TRENER SVIH TRENERA BRILJIRA! EVO KAKO JE ĆIRO REAGIRAO NA PRIČU DA VIŠE NIJE NAJVEĆI U POVIJESTI HRVATSKOG NOGOMETA 'Molim? Kakvo je to pitanje?'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.07.2018. u 13:47

 • Došao je, eto, i taj dan. Miroslav Blažević više nije najuspješniji hrvatski izbornik. Zlatko Dalić ga je “prešišao”, bronca iz Francuske više nije najveći domet hrvatske nogometne reprezentacije. Ćiro je taj sjajan uspjeh nove generacije Vatrenih dočekao s oduševljenjem, neskrivenom radošću. Trebalo je dugih dvadeset godina da netko nadmaši njega o onu veliku generaciju “98.

  - Naš plasman u finale doživio sam krajnje emotivno. Zahvalan sam svima, od izbornika Dalića do svih igrača za ovu radost koju su nam svima priuštili. Ovo je zaista sjajno, svi uživamo i veselimo se - kaže nam “trener svih trenera” Ćiro Blažević.

  Priča nam Ćiro kako ga nešto u tom grandioznom uspjehu posebno veseli.

  - Nacija je napokon ujedinjena! To je još jedan dodatak ovom prekrasnom dosegu koji su nam priuštili naši igrači, a to je velika stvar. Tako nešto mogli su samo oni.

  Reuters, sn ilustracija
   

  Ćiro je one 1998. godine imao Šukera koji ja zabijao golove, a kaže da je ova generacija izmislila novog golgetera koji se zove - svi!

  - Svi igraju, svi zabijaju. Pogledajte kako su lijepo rasporedili sve te pogotke, svaki zabija pomalo. Radi se o prednosti, jer bolje je kad više igrača zabija, kad protivnik ne zna s koje strane prijeti opasnost. Naši su se baš dobro podijelili kad se radi o pogocima. To je njihova najveća snaga. Nažalost, ova generacija nema Šukera, ali imamo jedno zajedništvo koje je odlučilo razveseliti ovaj narod.

   

  Poskočio je kad smo ga pitali je li mu možda ipak negdje malo žao što je prepustio svoju titulu najboljeg hrvatskog izbornika, što ga je na tronu smijenio Zlatko Dalić?

  - Molim? Kakvo je to pitanje? Kad bi mi bilo žao, onda bi bio najveći egoist na svijetu. Nisam ja egoist, ja volim ovaj narod. Najsretniji sam kad je hrvatski narod radostan. Jako sam sretan zbog Zlatka Dalića..

  U onom polufinalu 1998. Francuska je pobijedila Hrvatsku s 2:1, eto sad prilike za veliki revanš. Ćiro nam priča kako izvanredno poznaje francuskog izbornika Didiera Deschampsa.

  - Deschamps je bio moj igrač u Nantesu, postavio sam ga za kapetana kad je imao 18 godina. On je jedan sjajan lik, veliki sportaš, korektan čovjek. Pravi je lider. Vidite, došao je do finala svjetskog prvenstva, znači da je dobar, pravi trener. Bit će to sjajna utakmica, veliko finale. Sanjam da se revanširamo Francuzima.

  O velikom finalu Ćiro kaže:

  - Analizirao sam sve, mislim da smo mi u stanovitoj prednosti. Međutim, ništa to ne znači. Finale će biti otvorena utakmica, a rekao bih da se šanse 50:50.

    

  Iz drugih medija