REUTERS/Ivan Alvarado
PIŠE AS

UOČI UTAKMICE GENERACIJE ŠPANJOLCI SU DOKAZALI: MODRIĆ JE NAJBOLJI VEZNJAK NA SVIJETU Evo zašto je kapetan Vatrenih bolji od De Bruynea, Pogbe, Silve

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2018. 10:30

Neposredno uoči polufinalnog okršaja između Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu španjolski As bavi se kapetanom Vatrenih tekstu pod naslovom: 'Je li Luka Modrić najbolji veznjak na svijetu?'

"Realova zvijezda osvojila je treći naslov u Ligi prvaka zaredom i nastavila je impresionirati u Rusiji dovevši svoju momčad do polufinala prvi put nakon 1999. godine. Hrvatskog 32-godišnjaka mnogi smatraju najboljim veznjakom turnira i posljedično na svijetu. Ali, je li to uistinu tako?", piše As i provodi analizu koristeći Opta stats da bi usporedio Modrićev učinak s učinkom četvorice drugih veznjaka diljem svijeta koje smatraju najboljima. Riječ je o Kevinu De Bruyneu, Toniju Kroosu, Paulu Pogbi i Davidu Silvi.

Što se tiče napadačkog učinka De Bruyne predvodi spomenute veznjake s 12 golova, 21 asistencijom i 139 stvorenih prilika za suigrače u minuloj sezoni u svim natjecanjima. Slijedi Pogba sa 6 golova, 12 asistencija i 52 stvorene prilike, dok je Modrić na toj listi posljednji među kandidatima s 2 gola, 8 asistencija i 60 stvorenih prilika za suigrače.

Što se postotka točnih dodavanja tiče Kroos je na prvom mjestu s 93%, a Modrić je drugi s 90% točnih pasova u svim natjecanjima. Modrić je drugi po postotku točnih dodavanja (84%) koja završe u ofenzivoj trećini igrališta, odmah iza Kroosa (88%). Što se tiče osvojenih duela (185) Modrić je na trećem mjestu iza Pogbe (273) i De Bruynea (251), ali zato je upisao najveći broj presječanih lopti (55), 12 više od prvog pratitelja De Bruynea.

Na Mundijalu u Rusiji Modrić je dosad u pet utakmica upisao 2 gola i 1¸asistenciju, te je vodeći u uglednom društvu veunjaka, a najbliži s 1 golom i 1 asistencijom mu je de Bruyne. Ujedno je kreirao 14 prilika za suigrače, a bolji od njega u tom segmentu tek je De Bruyne (16).

Idemo do kraja!

Večeras Engleska, u nedjelju Francuska. Hrvatsku dvije pobjede dijele od osvajanja Mundijala. Mislite li da će se to dogoditi, OVDJE se okladite na tu opciju. Germania na nju ima tečaj 5,00!

Što se dodavanja tiče, Modrić je na samom vrhu s 86% uspješnosti, ispred De Bruynea (81%), a u defenzivi i broju dobivenih duela nalazi se na drugom mjestu. Prvi je Pogba s 39 dobivenih duela, a Modrić ima 4 manje.

Na kraju teksta As zaključuje: "S obzirom na sve navedeno teško je pobiti argumente da je Modrić trenutno najućinkovitiji all-round veznjak na Svjetskom prvenstvu, a moguće i na svijetu".

Linker
20. travanj 2024 10:58