Stefan Effenberg
 REUTERS/Ina Fassbender
KAPA DO PODA

VELIKAN ISPALIO IZJAVU PRVENSTVA O MARIJU MANDŽUKIĆU 'Mandžo bi vrijedio 200 milijuna eura... Deset puta radije bih njega imao u ekipi nego Neymara!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 18:20

Stefan Effenberg izjavio je da je Mario Mandžukić "među tri najbolja napadača svijeta i da bi vrijedio 200 milijuna eura samo da je mlađi."

32-godišnji Juventusov napadač odigrao je krucijalnu ulogu u pohodu na titulu svjetskoga prvaka. Postigao je dva pogotka i ostvario jednu asistenciju, a njegove igre u napadu govore više nego što pokazuje statistika. Tu posebno treba napomenuti i utakmicu protiv Nigerije u kojoj je prvi gol na utakmici, odnosno autogol, isprovocirao upravo on, a zaslužan je i za drugi pogodak kad je na njemu napravljen prekršaj za najstrožu kaznu.

"Nikad nisam shvatio zašto ga je Bayern München prodao", napisao je legendarni njemački reprezentativac na društvenim mrežama.

"Mandžukić je jedan od tri najbolja napadača na svijetu, ako se mene pita. Toliko je vrijedan, radi mnogo za momčad, a njegov gol Englezima u polufinalu je neprocjenjiv. Deset puta radije bih njega imao ui ekipi nego Neymara!"

Sličnoga je mišljenja i njegov bivši suigrač Arjen Robben:

"Ne mogu ga dovoljno nahvaliti. On je borac, igrač kojega uvijek želite na svojoj strani, a nipošto na suprotnoj. Uvijek će postići pogodak kad je najteže i na njega se uvijek možete osloniti."

Zadnjih dana, potaknuti dolaskom Cristiana Ronalda u Juventus, mediji šuškaju o brojnim zainteresiranim klubovima za hrvatskoga napadača, a među najzvučnijim imenima spominje se i Manchester United.

mandžo widget

Linker
18. travanj 2024 13:04