screenshot facebook
NADAMO SE DA ĆE BITI SAMO UKOR

VIDEO: HRVATSKI JUNAK PROTIV RUSIJE MOGAO BI BITI IZBAČEN SA SVJETSKOG PRVENSTVA? Vida i Vukojević porukom naljutili domaćine! FIFA pokrenula istragu

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 08. srpanj 2018. 16:35

Nakon pobjede nad Švedskom na Otoku su potpuno otpustile kočnice svima. „Nogomet dolazi kući!“ odjekuje iz svakog kutka Engleske, pa tako i s kraljevskog dvora, gdje slave dva Harryja – najboljeg strijelca Mundijala Kanea i junaka protiv Šveđana Maguirea.

Legendarni engleski napadač Alan Shearer, pak, priredio je svome društvu pravu zabavu pjevajući veliki hit Lionela Richiea „All Night Long“, a ljudi na ulicama i trgovima slavili su i pili do zore. No, mediji se već polako okreću Hrvatskoj, na koju uobičajeno bahati engleski mediji gledaju s dozom podcjenjivanja. Tako Daily Mirror, koji je žestoko kritizirao našu izvedbu protiv Danske istaknuvši kako je „Hrvatska prošla, ali je se nitko u Engleskoj ne treba bojati,“ a u sličnom su raspoloženju i sada.

Sun, s druge strane, zaziva izbacivanje Domagoja Vide sa Svjetskog prvenstva, a nakon što su on i Ognjen Vukojević, skaut reprezentacije, pobjedu nad Rusima začinili i slaveći Ukrajinu, te Dynamo Kijev u kojem su obojica igrali. Njihova video poruka, koja je osvanula na internetu izazvala je žestoke reakcije u Rusiji i prava je šteta što su se dečki previše zanijeli. Naime, Hrvatska je do sada imala nepodijeljene i apsolutne simpatije domaćina i sigurni smo da bi svi Rusi koji će uživo gledati polufinale na Lužnjikiju navijali za Hrvatsku protiv omraženih im Engleza.

Ovako je ta podrška dovedena u pitanje, ali lako zato. Najvažnije je sada da Vida prođe samo sa kakvim ukorom ili novčanom kaznom, a ne kako bi Englezi željeli. Prema posljednjim informacijama FIFA je pokrenula istragu oko sporne snimke. Prema Fifinom disciplinskom pravilniku, politički su slogani zabranjeni, ali u članku 54 piše kako se to odnosi za vrijeme utakmice i da su kazne za takav prekršaj dvije utakmice zabrane i 5000 švicarskih franaka.

- Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusije i Hrvatske kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati - stoji u priopćenju.

Linker
14. travanj 2024 03:00