REUTERS/Carl Recine
POZNATI SUDIONICI ČETVRTFINALA

VIDEO: KAKAV ZAVRŠETAK! ENGLEZI PREŽIVJELI PENALE Kolumbijci na korak do senzacije, ali ipak odlaze kući! 'Gordi Albion' izborio okršaj protiv Švedske

Engleska nogometna reprezentacija posljednji je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u utorak u susretu osmine finala u Moskvi svladala Kolumbiju sa 4-3 nakon boljeg izvođenja penala. Nakon 90, kao i 120 minuta igre, rezultat je bio 1-1.
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2018. 12:57

Bila je to utakmica visokog ritma, puna nervoze, posebice kod Kolumbijaca, ali nogometno vrlo siromašna. Kolumbija bez svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Jamesa Rodrigueza, nije bila u stanju kreirati nikakvu ozbiljniju prijetnju.

Tako smo u prvom poluvremenu vidjeli smo samo jednu prigodu. U 16. minuti Trippier je sa desnog boka ubacio na drugu vratnicu, a Harry Kane iz teške situacije glavom gađa iznad prečke.

OVDJE POGLEDAJTE SAŽETAK

I u nastavku isti scenario, loš nogomet i puno nervoze. Ipak, u 57. minuti Engleska je povela iz penala. Nakon kornera Sánchez je držao rukama i oborio Kanea, a sudac Geiger je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Harry Kane, njegov šesti gol na SP u Rusiji, a treći iz penala.

Nakon primljenog pogotka Kolumbijci su preuzeli inicijativu, ali stvorili su samo jednu šansu, i to u 81. minuti nakon greške Walkera. On je poklonio loptu Carlosu Bacci na svojoj polovici, a kontranapad je lošim udarcem završio Juan Cuadrado.

I kad su se Englezi već vidjeli u četvrtfinalu, kolumbijski stoper Yerry Mina, koji je zabio vodeći gol u pobjedi 3-0 protiv Poljske i pobjednički pogodak protiv Senegala, u trećoj minuti sudačke nadoknade zabija za 1-1 i produžetke. Cuadrado je izveo korner, a Yerry Mina glavom pogađa mrežu.

Produžeci nisu donijeli odluku, pa se je prišlo izvođenju penala, a tu su više sreće imali Englezi. Kolumbijci su zabili prva tri penala, precizni su bili Falcao, Cuadrado i Muriel, dok su Englezi bili u zaostatku nakon tri serije jer je udarac Hendersona obranio Ospina.

No, engleski izbornik Gareth Southgate, koji je bio tragičar u izvođenju penala u polufinalu EP 1996. protiv Njemačke, ipak se je na kraju veselio. Uribe je pogodio gredu, a šut Bacce obranio je Pickford, dok su za Engleze precizni bili Trippier i Dier

Engleska će u četvrtfinalu u subotu u Samari igrati protiv Švedske, koja je u osmini finala svladala Švicarku sa 1-0.

KOLUMBIJA - ENGLESKA 1:1 (3:4) (Mina 90'+3' / Kane 57' p.)

KOLUMBIJA: Ospina - Mojica, D. Sánchez, Mina, Arias - Lerma, C. Sánchez, Barrios - Quintero, Ju. Cuadrado - Falcao

ENGLESKA: Pickford - Maguire, Stones, Walker, Henderson - Young, Lingard, Alli, Trippier - Kane, Sterling

-----------------------------------------

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

KRAJ UTAKMICE!

3:4 Dier pogađa za pobjedu Engleza!

3:3 Bacca gađa po sredini i Pickford brani!

3:3 Trippier u gornji lijevi kut, precizno i neobranjivo.

3:2 Uribe gađa desni gornji kut i pogađa gredu!

3:2 Henderson gađa desni donji kut i Ospina brani!

3:2 Siguran je Luis Muriel.

2:2 Ospina opet pogađa stranu, ali i je Rashford realizirao jedanaesterac.

2:1 Pogađa i Cuadrado neobranjivo u gornji lijevi kut.

1:1 Precizan je i Kane iako je Ospina pogodio stranu.

1:0 Falcao je prvi siguran s bijele točke.

KRAJ SLUŽBENOGA DIJELA UTAKMICE! IZVODIT ĆE SE JEDANAESTERCI!

120' - Jedna je minuta sudačke nadoknade. Čini se da će se izvoditi jedanaesterci.

117' - Cuadrado je opet ubacio, Falcao je bio blizu lopte, ali Dier u posljednji trenutak izbacuje u korner. Američki sudac pokazao je da je gol-aut, Kolumbijci su oštro protestirali, no sudac nije promijenio mišljenje.

115' - Posljednji put mijenja i Pekerman. Izašao je Arias koji pokazuje znakove umora, a ulazi Cristián Zapata.

113' - I posljednja izmjena u engleskoj momčadi. Izašao je Walker, a ušao je Rashford kojeg su neki vidjeli i od prve minute.

112' - Izvrsna prilika za Englesku! Sjajno su kombinirali Englezi, Uribe je ispao, a Rose je uputio udarac u suprotni kut, ali lopta odlazi blizu vratnice.

111' - Lingard je dao povratnu za Vardyja na petnaestak metara od vrata, ali Barrios izbija loptu iz kaznenog prostora.

108' - Vardy u još jednoj izglednoj prilici, ali kolumbijska obrana blokira i taj udarac.

106' - Vardy je ostao sam ispred Ospine i snažno opalio, ali samo u vratara Kolumbije koji to sigurno hvata. Ponovljena snimka pokazuje da je Vardy bio u zaleđu.

KRAJ PRVOGA PRODUŽETKA!

104' - Još jedan izvrstan ubačaj Mojice s lijeve strane, ali Falcao glavom puca pored vratnice.

102' - Izašao je Ashley Young koji se žalio na ozljedu, a priliku dobiva Danny Rose.

101' - Još jednom je Bacca u prilici nakon ubačaja Cuadrada, ali od engleskog bloka lopta odlazi u korner. Iz kornera je još jednom najviši Mina, no njegov udarac glavom odlazi u gol-aut.

96' - Mojica je ubacio s lijeve strane, Bacca je bio blizu lopti, ali je Pickford ipak bio brži.

94' - Grub prekršaj Diera na Bacci, ali se sudac nije oglasio.

91' - Počeo je prvi produžetak na stadionu Spartak u Moskvi!

KRAJ DRUGOGA POLUVREMENA! IGRAT ĆE SE PRODUŽECI!

POGODAK YERRYJA MINE POGLEDAJTE OVDJE.

90'+3' GOOOL! Kolumbijci su izveli korner, a najviši u skoku opet je bio Yerry Mina! Tri gola u tri utakmice postigao je čudesni Kolumbijac!

90'+2' - Fantastičan udarac Uribea s tridesetak metara, ali sjajno to skida Pickford i izbija loptu u korner!

90' - Igrat će pet minuta sudačke nadoknade.

-

88' - Izlazi Sterling, a zamijenit će ga Vardy. Mijenja i Pekerman, izvadio je Quintera, a uveo Luisa Muriela.

87' - Još jedna prilika za Falcaa! Uspio se riješiti braniča i uputiti udarac, ali je to ipak bilo preslabo i Pickford to lako hvata.

85' - Falcao je bio najviši u skoku nakon jednog ubačaja Mojice, ali se poslužio rukama i napravio prekršaj na Hendersonu.

81' - Kakva prilika za Kolumbiju! Sijevnula je kontra, Bacca je povukao i dodao Cuadradu, ali njegov loš udarac odlazi preko grede.

80' - Mijenja i Gareth Southgate. Izlazi Dele Alli, a zamijenit će ga Eric Dier.

79' - Još jedna zamjena na kolumbijskoj klupi. Izašao je Carlos Sánchez, a priliku dobiva Mateus Uribe.

77' - Lingard je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Davinsonom Sánchezom, skočili su svi Englezi i tražili još jedan jedanaesterac, ali ovaj se put američki sudac nije oglasio.

73' - Lingard je bio u sjajnoj prilici, htio je centrirati u peterac, ali Carlos Sánchez na vrijeme ulazi u blok.

69' - Kod Engleza je "požutio" Lingard. Teška utakmica za suca Marka Geigera.

67' - Puno je prekršaja i naguravanja s obje strane. Svako malo netko leži na travnjaku. Žute kartone dobili su Falcao i Bacca.

63' - Trippier je poslao sjajnu loptu u peterac, a udarac Dele Allija je opasno ugrozio vrata Kolumbijaca.

61' - Kolumbijci brzo reagiraju i iz igre izlazi Lerma, a ušao je Carlos Bacca.

KANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

57' GOOOL! Kane je izveo najstrožu kaznu, pucao je po sredini, Ospina je izabrao stranu i zamalo obranio nogom, no lopta je ipak ušla u mrežu.

54' - JEDANAESTERAC ZA ENGLESKU! Englezi su izveli korner, Kane pada u dvoboju s Carlosom Sánchezom i američki sudac Mark Geiger sudi najstrožu kaznu. Kolumbijci oštro prosvjeduju, ali sudac ne mijenja odluku niti gleda ponovljenu snimku. Dugo traje naguravanje i prosvjed Kolumbije, Henderson dobiva žuti karton zbog prigovora.

53' - Maguire je bio u sjajnoj šansi, ali Davinson Sánchez u zadnjem trenutku šalje loptu u korner.

52' - Arias je s leđa grubo gurnuo Kanea i zaslužio drugi žuti karton za kolumbijsku momčad.

50' - Lingard i Dele Alli stvorili su izglednu priliku ispred vrata Kolumbijaca, ali nakon Allijevog lošeg dodavanja Kolumbija ide u kontru koju ipak uspješno prekidaju Englezi.

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45'+3' - Falcao je nehotice udario Dele Allija po koljenu i sudac je ponovo prisiljen napraviti pauzu dok liječnici ne iznesu Allija s travnjaka.

45'+2' - Quintero je uputio udarac prema vratima, Pickford to lagano hvata, ali možemo zabilježiti da je to prvi udarac Kolumbijaca u okvir vrata.

45' - Još jedan udarac Harryja Kanea odlazi kraj vrata. U međuvremenu su se Yerry Mina i Sterling međusobno obračunali, a njihov sukob traje cijelo poluvrijeme. Američki je sudac izrekao posljednju usmenu opomenu. Igra se tri minute sudačke nadoknade.

38' - Lerma ruši Kanea na samome rubu šesnaesterca i američki sudac opravdano dosuđuje slobodan udarac. Nastalo je naguravanje u živom zidu, Barrios je Hendersona udario glavom u glavu i svi su engleski igrači dotrčali u obranu svom veznjaku. Barrios je dobio žuti karton, a ovo natezanje potrajalo je pune tri minute. Iz slobodnog udarca Trippier šalje loptu malo pokraj vratnice.

37' - Henderson šalje fantastičnu dugu loptu do Kanea koji se u ključnom trenutku spotaknuo i nije ni zahvatio loptu.

33' - Falcao i Quintero lijepo su izigrali englesku obranu, no u kritičnom momentu Quintero nije zahvatio loptu kako treba i propada još jedna prilika Kolumbijaca.

30' - Sterling je prošao kroz kolumbijsku obranu kao brzi vlak, ali na kraju su ipak blokirali njegov udarac.

26' - Maguire je bio najviši u skoku nakon jednog ubačaja, no D. Sánchez je uspio loptu izbaciti u korner.

23' - Kolumbija pomalo uzvraća i ponovno kombiniraju na engleskoj polovici. U glavnim su ulogama Cuadrado i Falcao, engleska se obrana zasad uspijeva obraniti.

19' - Englezi preuzeli inicijativu nakon početnog visokog presinga Kolumbijaca. Kane i Trippier izvrsno kombiniraju, Kolumbijci teško izlaze nakraj s fantastičnim engleskim napadačem.

16' - Sjajna prilika za Engleze! Trippier je odlično prošao po desnoj strani, ubacio na drugu vratnicu, a Kane glavom gađa suprotni kut, ali lopta odlazi preko grede.

14' - Posjed lopte je trenutno blago na strani Engleza, 54 % posto u njihovu korist.

13' - Publika na tribinama je sjajno raspoložena, za razliku od igrača na travnjaku koji uglavnom čuvaju loptu i ne ulaze u riskantne dvoboje.

10' - Englezi su uspjeli uspostaviti ravnotežu na terenu, stvorili par situacija pred golom Kolumbijaca, no zasad bez ozbiljnijih prijetnji.

7' - Režiser je prikazao Jamesa Rodrigueza na tribinama. Njegovo neigranje je najveći hendikep za Kolumbijce.

6' - Young izvodi slobodan udarac iskosa s ruba kaznenog prostora, ali je Ospina siguran.

4' - Početno odmjeravanje snaga. Kolumbijci su dignuli obranu na 40 metara i Englezi zasad ne uspijevaju kvalitetno iznijeti loptu sa svoje polovice.

1' - Počela je i zadnja utakmica osmine finala između Kolumbije i Engleske na stadionu Spartak u Moskvi. Kolumbijci kreću prvi s centra.

-------------------------------------------------

Objavljeni su početni sastavi. U kolumbijskoj momčadi najveći nedostatak je neigranje Jamesa Rodrigueza koji zbog ozljede možda neće ni zaigrati. U engleskom sastavu nema prevelikih iznenađenja, Vardy i Rashford svoju će priliku vjerojatno dobiti u nastavku utakmice.

Linker
18. travanj 2024 02:15