Screenshot
VEĆ 18 BEZ PORAZA

VIDEO: OPREZ, VATRENI! ONI VEĆ GOTOVO DVIJE GODINE NE ZNAJU ZA PORAZ Pogledajte kako je fatalni dinamovac nokautirao Dansku!

DANSKI NIZ Već 18 utakmica nitko ih nije dobio
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2018. 18:36

Od Beqiraja do danas. To je naslov danskog niza od 18 utakmica bez poraza. Nakon listopada 2016. kada je Fatos Beqiraj zabio za pobjedu Crne Gore 1:0 u Kopenhagenu, nije Danska izgubila utakmicu.

Devet pobjeda, devet remija imaju Danci u toj seriji. Istina je da su se u tom niz smjestila i dva poraza s Jordanom i Švedskom u siječnju ove godine, ali ne broje se kao službeni dvoboji, jer nisu bili u FIFA-inim terminima.

Dakle, što se dogodilo nakon pogotka Beqiraja i slavlja Crnogoraca na Parkenu? Ništa spektakularno, izbornik je ostao isti čovjek, Norvežanin Age Hareide. Čekalo se kada će momčad ući u formu i ušla je u najvažnijem trenutku.

Gol Beqiraja na 45. sekundi videa

Danci su loše krenuli u kvalifikacije za Rusiju, ali s obzirom na to da su na SP-u dogurali do osmine finala, jasno je da su prošli kvalifikacije, unatoč činjenici da su imali samo tri boda iz tri početna dvoboja. Dakle, najbolju formu su dosegli u lipnju prošle godine, od gostovanja protiv Kazahstana do kvalifikacije za SP nanizali su pet pobjeda uz dva remija.

Za početak su uzeli četiri u nizu, od Kazahstana preko Armenije, Poljske do Crne Gore za 12 bodova i gol razliku 12:2. Ključna je bila pobjeda za prolaz u Podgorici (1:0) pa je kasnije remi s Rumunjskom bio puka potvrda plasmana u doigravanje.

Razbijanje Iraca

A tek su tu pokazali kakvi su. Odigrali su “nulu” s Republikom Irskom u Kopenhagenu potvrdivši da teško igraju na domaćem travnjaku, a onda su u Dublinu pred 50.000 gledatelja razbili Irce s 5:1. Bio je to dvoboj čiji je izvještaj počinjao riječima “iako su domaćini poveli…”. Briljirao je Eriksen, tri pogotka je zabio Ircima za danski odlazak u Rusiju.

U pripremama za Svjetsko prvenstvo odigrali su Danci četiri utakmice i nisu primili pogodak, ali tri su postigli. To je prava slika Danske. Panami su dali gol, Meksiku dva, a s Čileom i Švedskom odigrali su bez golova. Tvrdo, čvrsto i strpljivo s jakom obranom. U četiri susreta prije SP-a pokazali su formu. Gol-razlika 3:0, bez poraza i bez primljenog pogotka. Nisu slučajno nanizali seriju od 18 bez poraza.

Velika danska serija bez poraza

GODINA 2016.

Kvalifikacije za SP (studeni):

Danska - Kazahstan 4:1

Prijateljska (studeni):

Češka - Danska 1:1

GODINA 2017.

Prijateljska (lipanj):

Danska - Njemačka 1:1

Kvalifikacije za SP

Ožujak:

Rumunjska - Danska 0:0

Lipanj:

Kazahstan - Danska 1:3

Rujan:

Armenija - Danska 1:4

Danska - Poljska 4:0

Listopad:

Crna Gora - Danska 0:1

Danska - Rumunjska 1:1

Play off kvalifikacija (studeni):

Danska - Irska 0:0

Irska - Danska 1:5

GODINA 2018.

Prijateljske

Ožujak:

Danska - Panama 1:0

Svibanj:

Danska - Čile 0:0

Lipanj:

Danska - Švedska 0:0

Danska - Meksiko 2:0

SP, skupina C:

Peru - Danska 0:1

Australija - Danska 1:1

Danska - Francuska 0:0

Linker
20. travanj 2024 15:12