Srđan Vrančić / CROPIX
REPREZENTATIVCI U ZAGREBU

VIDEO: OVO JE TRENUTAK U KOJEM JE HRVATSKA EKSPLODIRALA OD VESELJA Pogledajte kako su Vatrene dočekali u zračnoj luci, svi su im htjeli pružiti ruku

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. srpanj 2018. 20:01

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom je prvenstvu u Rusiji postigla čudo i osvojila srebro. Srebro zlatnog sjaja, pišu mediji i stručnjaci koji se uglavnom slažu da nam je do zlata nedostajalo malo sreće.

No, najveći i najvažniji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa donio je zemlju euforiju kakva će se još dugo pamtiti i prepričavati.

Zrakoplov Croatia Airlinesa sa svjetskim nogometnim doprvacima sletio je u ponedjeljak u 15 sati i 22 minuta u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman. Na ulasku u hrvatski zračni prostor dočekali su ih i do slijetanja u Zagrebu dopratili zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Po izlasku iz aviona dočekao ih je crveni tepih, vodeni topovi iz vatrogasnih vozila i Zagrebačke mažoretkinje.

Iz zrakoplova je prvi izašao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, kapetan reprezentacije i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji Luka Modrić, a iza njega predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić i svi ostali reprezentativci, koji su se potom ukrcali u otvoreni autobus kojim će doći do Trga bana Jelačića.

Prema posljednjim informacijama na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se čak 100.000 ljudi! Autobus s Vatrenima jako teško prolazi kroz masu navijača. Policija doslovno moli okupljene građane da se pomaknu dovoljno da autobus može proći. Bit će ovo jedno dugo slavlje.

U galeriji pogledajte doček Vatrenih na aerodromu:

Linker
18. travanj 2024 03:27