REUTERS
IGRAČ DANA

VIDEO: U 34 GODINI ZABIO GOL KOJI ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA Veteran koji je tu da pomogne kada Ronaldo zataji, postao junak cijele nacije!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. lipanj 2018. 01:28

Ricardo Quaresma (34) je u veteranskim godinama, već je blizu kraja karijere u kojoj je zabio nisku lijepih i važnih pogodaka, ali ovaj koji je zabio Maroku vjerojatno će pamtiti do kraja života. Gol je doista bio fantastičan, baš majstorski. Zabio je nakon odigranog duplog pasa, s ruba kaznenog prostora, vanjskim dijelom kopačke u suprotne rašlje. Vidjelo se da je to gađao.

U toj 45. minuti nije izgledalo da će to biti pogodak koji će Portugalce ostaviti i u turniru, ali na kraju je ispalo baš tako, jer Portugal se u pravoj drami spašavao od poraza.

Quaresmi je to bio deseti pogodak za Portugal, a postigao ga je u 79 nastupu. Quaresma je u svojim najboljim godinama bio sjajan igrač, na vrhuncu karijere 2008. godine Transfermarkt ga je cijenio 25 milijuna eura. Danas to nije neki impresivni doseg, ali prije deset godina nije bilo puno igrača u svijetu koji su vrijedili više.

FENOMENALNI GOL QUARESME MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Mnogi su sigurno već zaboravili da je Quaresma kao mlada zvijezda Sportinga 2003. godine potpisao za Barcelonu. Međutim, Camp Nou nije bio sretan za njega pa se već godinu dana kasnije vratio u Portugal, ali ovaj put u Porto. Nakon četiri godine kupio ga je Inter za 25 milijuna eura, ali ni u Serie A nije blistao. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je tako klasan igrač u Barceloni i Interu u ukupno 46 prvenstvenih utakmica postigao tek dva pogotka. Inter ga je potom posudio u Chelsea, ali ni tamo nije išlo...

Quaresma je prošlu sezonu proveo u Bešiktašu u kojem je već tri godine. Odigrao je ukupno 38 utakmica te postigao pet pogodaka uz 12 asistencija. Dovoljno da bude u pravoj formi, ali očito i dovoljno svjež da u Rusiji bude desna ruka Cristiana Ronalda. I da u njegovoj lošoj večeri osigura Portugalu osminu-finala Mundijala...

Linker
20. travanj 2024 07:54