REUTERS/Jason Cairnduff
PRIPREME ZA RUSIJU

ZDRAVSTVENA SLUŽBA VATRENIH IMAT ĆE PUNO POSLA Umor je vidljiv na mnogima, ali prije svih na ovom 'vatrenom dvojcu'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. srpanj 2018. 23:51

Hrvatska je odigrala tri nadahnute utakmice u Rusiji, a onda je imala klasični nokaut-fajt s Dancima. Potrošnja energije u oba je slučaja, nadahnutosti i napetosti nokaut-partije, izražena. Vidjelo se protiv skandinavske momčadi i što je razlika u mentalitetu. Naši su gorjeli u toj želji da uspiju i trošili ogromnu količinu “goriva” da podnesu taj dril.

Danci su također silno željeli uspjeh i davali maksimum. No za razliku od naših, bili su ipak nešto manjeg grča u igri, dakle i manje potrošnje energije, jer se u njihovu mentalitetu ne razmišlja kako će eventualni poraz biti tragedija sa tko zna kakvim sve ne posljedicama. Kod nas je taj stres posljedica poraza i dalje kao da slijedi kraj svijeta.

S obzirom na to da su Vatreni odradili težak dvoboj bez kartona, te da će s te strane Dalić imati sve snage na okupu, zabrinutost izazivaju moguće ozljede, prije svih Matea Kovačića (rame), odnosno fizičko stanje igrača. Do utakmice u Sočiju ima pet dana i sada treba vidjeti koliko će pogotovo starijim igračima (Modrić, Mandžukić) trebati da se rekuperiraju od velikog napora.

Umor je vidljiv na mnogima, ali prije svih na Modriću, koji je finiš utakmice s Dancima i produžetke odigrao praktično bez kapi krvi na licu, te na Mandžukiću, koji se “ubija” od bitke s braničima i u presingu. Bez svježine je ostao i Strinić, a silnim presingom i pogotovo defenzivnim radom istrošio se dobrano i Perišić, kao i Rakitić. Zdravstvena služba će zajedno s izbornikom trebati izvući maksimum svojih znanja da momčad čim prije osvježi.

Linker
20. travanj 2024 01:32