REUTERS/Toru Hanai
IMPRESIVAN U PRAVI ČAS

VRATAR BELGIJE ZABLISTAO JE U ODLUČUJUĆEM TRENUTKU Zaustavio osam udaraca Brazilaca i uništio snove Neymara i društva

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. srpanj 2018. 01:05

Thibaut Courtois (26) po mnogima je prije dvije godine bio među TOP tri golmana na svijetu. Međutim, kako je Atletico Madrid zamijenio Chelseajem tako je njegova forma izrazito potonula. Nećemo reći da je postao prosječan vratar - jer i dalje je svjetska klasa - ali nije to bio pravi Thibaut Courtois.

I na ovom turniru nije u prve četiri utakmice obranio ništa impresivno, ali onda je zasjao kada je Belgiji bilo najviše trebao. Brazil je napadao sa svim raspoloživim snagama, pucao je iz svih mogućih pozicija, uputivši devet udaraca u okvir gola, ali Courtois je samo jednom pokleknuo i primio pogodak. Bio je fantastičan, baš kao u svojim najboljim danima.

GOLOVE S UTAKMICE BELGIJA - BRAZIL POGLEDAJTE OVDJE

Zanimljivo, Thibaut Courtois se do sada na ovom turniru istaknuo izjavom koja nije bila dobro primljena. Naime, na utakmici između Engleske i Belgije s dosta je omalovažavanja prokomentirao primljeni gol engleskog golmana Pickforda, uvjeren kako bi on bez problema obranio Januzajev udarac.

COURTOIS WIDGET

"Pickford je deset centimetara niži od mene, trebao bi biti brži kod prizemnih udaraca. Ja bih tu loptu uhvatio, ali on je bio previše zauzet bacanjem nogu u zrak."

Courtois je i inače poznat kao golman britkog jezika, ali nakon što je sjajno branio protiv Brazila nema sumnje kako će sljedećih dana naslovnice puniti isključivo zbog svojih obrana. Courtois je klasa, a Brazilci su se iz prvog reda mogli uvjeriti zašto je to tako...

Linker
16. travanj 2024 22:01