‘MALI CVEBA‘

Izbornik Horvat već 22 godine voli jednu ženu, a o tati, rukometnoj legendi, kaže: ‘Ponosan sam...‘

Hrvoje Horvat ove godine vodi našu reprezentaciju na Europskom prvenstvu umjesto Line Červara

Aleksandra i Hrvoje Horvat

 Facebook

Rukometni izbornik Hrvoje Horvat zanimljiv je domaćoj javnosti ne samo zbog svojih trenerskih poteza na rukometnom terenu, već i zbog skladnog obiteljskog i ljubavnog života.

Horvat, koji našu reprezentaciju na Europskom prvenstvu ove godine vodi umjesto Line Červara, u sretnom je braku s pravnicom Aleksandrom, koja završava doktorat iz kaznenog prava, a njihova je ljubav planula 2000. u Staroj Novalji. Horvatova obitelj tamo ima kuću koja im je uvijek omiljeno mjesto okupljanja. Deset godina kasnije par se vjenčao u Zagrebu, gdje i danas žive, a dobili su i dvoje djece - kćer Taru i sina Bornu.

image

Aleksandra i Hrvoje Horvat

Facebook

Kako je nedavno otkrio u intervjuu za Gloriju, izborniku Horvatu obitelj je oduvijek bila na prvom mjestu. Stoga je i vijest o imenovanju za izbornika prvo javio supruzi, tati - rukometnoj legendi Hrvoju Horvatu Cvebi, te sestrama Vanji i Jasenki. Vanja Horvat bivša je supruga nogometnog trenera Zorana Mamića, a Jasenka se udala za proslavljenog Iztoka Puca, koji je u 46. godini života izgubio bitku s karcinomom.

image

Vanja Horvat s roditeljima

Livio Andrijic/Cropix

Odrastanje uz starije sestre, s kojima je i danas blizak, 'Malom Cvebi' bilo je posebno iskustvo. "Vanji i Jasenki bio sam balavo smetalo. I normalno, stvorile su pakt protiv mene. No, svako zlo za neko dobro. Očvrsnuo sam, naučio se dobro laktariti i boriti tako da je to bila jedna dobra životna škola. S dvije prefrigane starije sestre na istoj strani naći mjesto pod suncem nije bilo lako", našalio se za Mali Cveba u intervjuu za magazin Gloria.

Budući da je proteklih nekoliko godina bio trener u Našicama, godišnje je znao napraviti oko 75 tisuća kilometara automobilom jer je često vozio na relaciji Našice - Zagreb ili obrnuto. Bilo mu je važno da što više vremena provede sa svojom djecom.

"Bilo mi je važno da budem uz svoju djecu, da ih gledam kako rastu, sudjelujem u njihovom odgoju, igrama, pričam im priče za laku noć, vodim ih u vrtić, školu, na aktivnosti... Nezamislivo mi je kad netko kaže da zbog posla i karijere nije imao vremena za djecu. Meni i supruzi Tara i Borna su na prvom mjestu, jer izgubljeno vrijeme nemoguće je nadoknaditi, a djeca tako brzo rastu", kaže Hrvoje Horvat.

Horvat je diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a igrao je u Medveščaku, Zagrebu, Švicarskoj i Njemačkoj da bi se kasnije posvetio trenerskom poslu. Njegov otac Hrvoje, s kojim dijeli isto ime, redovito je dolazio u Našice gledati sina u trenerskoj ulozi sve dok se njegova supruga Dunja nije razboljela. Horvat je otkrio da bi njegov otac odgledao utakmicu i svaku kritiku umotao u tri celofana, samo da ga ne povrijedi.

image

Hrvoje Horvat i Lino Červar

Vlado Kos/Cropix

"U koju god rukometnu dvoranu ušao, uvijek je tatino ime bilo negdje uz mene. Meni je to vrlo motivirajuće jer govori koliko je bio veliki igrač, trener i čovjek, koliko je traga ostavio u tom sportu. Ponosan sam što sam njegov sin. Nikad se nije nametao ni miješao u moje odluke, a ja pak nisam razmišljao o tome da se moram dokazivati ili ga prestići. Puno je djece koja krenu roditeljskim stopama i žele biti kao oni, ali tada prestaneš uživati u tome, jer slijediš nekog, ma koliko dobar bio. Tu nema kreativnosti, osobnosti, razvoja. A tome, baš kao što su mene naučili moji, i ja učim svoju djecu, jer je najvažnije da dijete ode korak dalje od svojih roditelja", rekao je Horvat za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:20