Adidas: Next generation

Najbolji europski košarkaši Zadar su pretvorili u središte sportskog i društvenog života

Prestižni euroligaški turnir po prvi put u povijesti održava u Hrvatskoj, a prate ga brojne poznate osobe

Košakarski turnir

 /Iva Perincic/zvonko Kucelin

Ovog vikenda u Zadru je ponovno pravi šušur. U grad su stigli brojni gosti kako bi sa Zadranima gledali neke od najvećih europskih košarkaških talenata na prestižnom euroligaškom turniru Adidas Next Generation, koji se po prvi put u povijesti održava u Hrvatskoj. Tribine zadarske dvorane Krešimir Ćosić ispunile su brojne osobe iz svijeta sportskog, poslovnog i društvenog života.

Uzbudljive utakmice najboljih 12 košarkaških klubova iz cijele Europe među kojima je i domaći KK Zadar gledaju, primjerice, najuspješniji europski košarkaški agent Miško Ražnatović, košarkaška legenda Gregor Fučka, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Aco Petrović, bivši košarkaši Matej Mamić, Andrija Žižić i Arijan Komazec... U društvu organizatorice turnira Zdenke Zrilić bila je i Ana Hanžeković Krznarić, predsjednica uprave Hanza Medije, a veliku sportsku priredbu pozorno prate i Jelena Soče, menadžerica za košarku Adidas Global Basketballa, Nikola Vujčić, sportski direktor Maccabija, predsjednica udruge "Dani Krešimira Ćosića" Ana Ćosić Pajurin, bivša odbojkaška reprezentativka Barbara Ružić, glumac Antonio Franić i brojni drugi. Tu je i više od 50 NBA skauta, ali i brojne obitelji mladih košarkaša.

image

Arijan Komaze

/Iva Perincic/zvonko Kucelin
image

Barbara Ružić

/Iva Perincic/zvonko Kucelin

Za one najmlađe organiziran je Kids‘ Day na kojem su svoje umijeće pokazali članovi obitelji i podmladka klubova. Na Kalelargi se u opuštenoj šetnji mogu susresti brojni bivši košarkaši, novinari iz gotovo cijele Europe te uglednici koji nisu htjeli propustiti ovaj događaj koji je izvrsna promocija Hrvatske.

image

Matej Mamić

/Iva Perincic/zvonko Kucelin
image

Gregor Fučka

Zvonko Kucelin/
image

Jelena Soče

Zvonko Kucelin/

Uz podmladak KK Zadar na Turniru igraju Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rome, Helsinki Basketball Academy te ANGT tim koji čine dvanaest igrača iz čak deset zemalja; Austrije, Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Rusije, Senegala, Malija, Irana, Bugarske i Francuske.

image

Glumac Antonio Franić

image

Zdenka Zrilić i Ana Hanžeković Krznarić

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje. Ovo natjecanje mladim je igračima velika prilika za napredak u karijeri, a igrali su ga i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:36