VANJA I JASENKA

Tko su sestre Hrvoja Horvata? Često se obračunavaju s njegovim kritičarima, a jedna je čak napala i Metličića

Jasenka Sparks je na svom Instagramu napala Božidara Jovića nazvavši ga ljudskom mizerijom

Jasenka Sparks i Vanja Mamić

 Instagram (Jasenka Sparks)/Cropix

Dok su nakon 9. mjesta naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu sve glasnije priče o mogućoj smjeni izbornika Hrvoja Horvata, kojeg se proziva i za neprimjereno ponašanje, u obranu mu je još jednom stala sestra Jasenka Sparks.

Sparks je u utorak na svom Instagramu napala Božidara Jovića nazvavši ga ljudskom mizerijom.

image

Jasenka Sparks, Hrvoje Horvat i Božidar Jović

Cropix, Instagram (Jasenka Sparks)

Osim nje, i druga Horvatova sestra Vanja redovito svog brata brani na društvenim mrežama. Vanja je poznatija kao bivša supruga Zorana Mamića, s kojim je u braku provela 17 godina te imaju dvoje djece, kćer Ninu i sina Bruna.

"Ponosna na bracu. Čestitam izborniče", napisala je nakon vijesti da je njen brat postao nasljednik Line Červara.

Hrvoje je svojedobno izjavio kako su se, osim njega, i njegove sestre Vanja i Jasenka aktivno bavile sportom.

"Vanja i ja smo igrali rukomet, a Jasenka se bavila plivanjem. Rukomet je u Bjelovaru u to vrijeme bio izuzetno popularan. Nije bilo ulice u gradu u kojoj se nije igrao rukomet", ispričao je Hrvoje.

Sestre su ipak brzo odustale od sporta i izabrale su neki drugi put.

"Jedini od nas sam ja ostao u vrhunskom sportu. Vanja je u svoje vrijeme čak imala i nekoliko međunarodnih ponuda, no izabrala je stomatologiju. Danas se bavi jahanjem i s velikim uspjehom nastupa na turnirima", ispričao je Horvat.

Na bivšeg hrvatskog reprezentativca Petra Metličića Vanja se naljutila lani kad je komentirao nastup Hrvatske na Euru.

image

Vanja Mamić

Marko Todorov/Cropix

‘Žalosno, ali nitko nije komentirao da su se naši igrači bacali na glavu samo nekoliko dana nakon što su preboljeli koronu! Pa ljudi se od tog zla oporavljaju pola godine, a oni su izašli na teren i dali srce pri tome ne razmišljajući o svom zdravlju... Nitko nije komentirao da je Hrvatska najviše pogođena reprezentacija pandemijom upravo kada su trebali biti najjači!‘, napisala je tad na društvenoj mreži.

Objavom na Facebooku podršku Hrvoju Horvatu također je tada iskazao i njegov nećak tenisač Borut Puc. "Prvenstvo još traje, a mi se pravimo važni iz studija, samo negativa", napisao je između ostalog.

Jasenka Sparks bila je udana za rukometaša Iztoka Puca, koji je preminuo 2011. godine.

Horvatovi su očito složna obitelj u svim teškim trenucima. Njihov otac je legendarni bivši rukometaš Hrvoje Cveba Horvat. U travnju 2020. godine mu je preminula supruga Dunja koja je tad imala 73 godine, a dugo se mučila s Alzheimerovom bolešću. Par je bio u braku 50 godina, a suprug Hrvoje je o njoj brinuo do samoga kraja i nije je htio dati u dom.

Vanju je tada dodatno potreslo što zbog izolacije nije mogla biti na majčinom posljednjem ispraćaju, što je i javno ispričala. Naime, u to vrijeme poslovno je bila izvan Hrvatske, a pri povratku morala je u karantenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 10:13