SPRDA ĐOKOVIĆA

General Moit Egađo opet udara: ‘Zbog Noleta me zvao i Dragan Bjelogrlić, želi snimiti film o meni‘

Lažnog generala citirao je na jednoj pressici i Đokovićev otac ne znajući da se radi o sprdnji

Steve Carrell Space Force

 Netflix

Ne prestaje drama oko Novaka Đokovića i Australije. Najbolji svjetski tenisač je prije dva dana uspio napustiti azilantski hotel Park, a njegov otac Srđan Đoković je za vrijeme dok mu je sin još čekao odluku suca bio glavni na prosvjedima pred zgradom Narodne skupštine u Beogradu, gdje je držao govore u kojima svojeg sina, među ostalim, uspoređuje s Isusom Kristom, govoreći kako Novak prolazi muke slične onima s kakvima se nosio Sin Božji.

U pjesničkom zanosu Đoković senior je izjavio da je zbog situacije u kojoj se našao Đoković junior i "onoga što mu rade" jedan australski general dao ostavku.

"Sve je više ljudi koji staju na Novakovu stranu. Ne znam dal' ste vidjeli, i njihov general je dao ostavku zato što to rade najboljem sportašu na svijetu, Novaku Đokoviću", izjavio je Srđan Đoković.

Ono što Srđanu Đokoviću nije bilo jasno jest da se radi o imaginarnom generalu, liku koji je u međuvremenu postao i protagonist Twitter profila @MoitEgadio (čitaj kao moj-te-gađo). Netko je iz šale najprije sliku glumca Stevea Carrella odjevenog u vojnu odoru iz serije "Space Force" te ispod njegove fotograije napisao da general podnosi ostavku radi neriješenog statusa Novaka Đokovića.

Kako to obično biva na Twitteru, najokrutnijoj od društvenih mreža, masa je prihvatila šalu, pa je ubrzo general dobio vlastiti službeni profil.

"Odlučeno je, Australija će ući u Otvoreni Balkan ekonomsku i političku zonu. Hvala Srđanu Đokvidu na njegovoj podršci", oglasio se general. Piše i kako ga je zvao neki Dragan Bjelogrlić koji želi snimiti film o njemu.

-Jel on uopće postoji, pita se.

Moit Egadio postao je naglo aktivan na Twitteru, pa ga je u samo dva dana zapratilo preko tisuću ljudi. A đeneral očito ima smisla za humor.

"Tenis je jednostavna igra. Dva muškarca trče za loptom, a onaj s lažnom medicinskom dokumentacijom uvijek pobjeđuje", napisao je general uz zastave Srbije i Australije, osvrćući se na činjenicu da viza Novaka Đokovića nije bila ispravno ispunjena.

Osim samog generala, inspiraciju su dobili i drugi Twitter korisnici.

"Žrtva generala Mojt Egađa nije bila uzaludna! Generale, nek je tvojoj majci hvala!", piše @Tochkonja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:15