NOVI SKANDAL S MISICAMA

Samo nekoliko dana nakon šokantne izjave najljepše Amerikanke, titule se odrekla i Miss Teen SAD-a

UmaSofia Srivastava objasnila je da njezine ‘osobne vrijednosti više nisu u potpunosti u skladu sa smjerom organizacije‘

UmaSofia Srivastava i Noelia Voigt 

 Craig Barritt/Getty Images/Profimedia/Craig Barritt/getty Images/profimedia

Samo nekoliko dana nakon što se Miss Sjedinjenih Američkih Država odrekla svoje titule, Miss Teen SAD-a učinila je isto, piše BBC.

UmaSofia Srivastava obznanila je to na svom Instagram profilu, objasnivši kako se njezine "osobne vrijednosti više ne slažu" s ovim natjecanjem. Objavila je to nedugo nakon što se Miss SAD-a Noelia Voigt odrekla svoje titule zbog, kako kaže, borbe s mentalnim zdravljem.

Iz Miss Teen SAD organizacije rekli su da podržavaju UmaSofijinu odluku i da će nasljednica biti proglašena uskoro.

"Nakon mjeseci premišljanja, donijela sam odluku i odričem se titule Miss Teen SAD 2023.", napisala je u svojoj izjavi. Dodala je da će se "zauvijek rado prisjećati tog vremena" te da je "iskustvo predstavljanja svoje države kao prve generacije meksičko-indijanskih Amerikanaca na nacionalnoj razini bilo samo po sebi ispunjavajuće". UmaSofia objasnila je da njezine "osobne vrijednosti više nisu u potpunosti u skladu sa smjerom organizacije".

Ranije ovoga tjedna, Miss SAD-a Noelia Voigt šokirala je javnost svojom ostavkom, rekavši kako vjeruje u donošenje odluka "koje su najbolje za nju i njezino mentalno zdravlje".

image

UmaSofia Srivastava

Chance Yeh/Getty Images/Profimedia/Chance Yeh/getty Images/profimedia

"Dajte prioritet svom mentalnom zdravlju, zagovarajte sebe i druge koristeći svoj glas i nikad se ne plašite onoga što budućnost nosi, čak i ako se čini neizvjesnom", napisala je. Obožavatelji su primijetili da prvo slovo svake rečenice Noelijine izjave o ostavci tvori riječi "UŠUTKANA SAM", iako posljednje tri rečenice glase "HIP".

Noelijina ostavka uslijedila je tri dana nakon što je direktorica društvenih medija Miss SAD-a, Claudia Michelle, najavila svoj izlazak iz brenda, navodeći navodnu "toksičnost na radnom mjestu i zlostavljanje" i rekavši da nositelje titule "treba saslušati, a ne ušutkati".

"Imala sam privilegiju blisko surađivati ​​s Noelijom i nažalost, vidjela sam pogoršanje njezinog mentalnog zdravlja otkako smo se prvi put srele", rekla je.

Noelia je rekla za USA Today da je Claudijina izjava sadržavala "lažne optužbe" i rekla da je organizacija "predana njegovanju sigurnog, inkluzivnog i poticajnog okruženja". Miss SAD-a već je izazvala kontroverze oko tretmana natjecateljica, s optužbama za namještanje natjecanja, no iste su odbijene.

Godine 2021. Max Sebrechts, potpredsjednik Miss SAD-a, podnio je ostavku nakon što je više natjecateljica tvrdilo da ih je seksualno uznemiravao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:52