SAMANTHA FOX

Seks simbol 80-ih: Muškarci su je obožavali, jedan je zbog nje cijelo snimanje imao erekciju, a ona zapravo voli žene

Iako je nizala te poslovne uspjehe, seks bomba iz 80-ih imala je brojne životne ‘padove‘

Samantha Fox

 Philip Raymond-barker/Swns/Swns/Profimedia/Philip Raymond-barker/swns/swns/profimedia

Pjevačica i model Samantha Fox svoju uspješnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina, a 15. travnja proslavit će 56. rođendan. Visoka je samo 158 centimentara, a zbog zavidnih tjelesnih mjera 98-59-84 smatrana je seks bombom. Snimila je seriju provokativnih editorijala za Playboy, a 80-ih je bila najfotografiranija žena u rodnoj Velikoj Britaniji.

Bila je najpopularniji britanski glamur model. Prije nego što je napunila 20 godina, odlučila se za novu karijeru. Onu pop zvijezde. ‘Touch me (I Want Your Body)‘ bio je njezin debitantski singl koji je dosegao prvo mjesto u 17 zemalja. Osim te, uspješne su joj bile i pjesme ‘Naughty Girls (Need Love Too)‘ te ‘I Wanna Have Some Fun‘.

Glumila je u filmovima, sudjelovala u reality showovima, bila je i voditeljica... Iako je nizala te poslovne uspjehe, seks bomba iz 80-ih imala je brojne životne ‘padove‘. Otac Patrick, koji je bio njezin menadžer do 1991. godine, potkradao ju je i oštetio za najmanje milijun funti. Samantha ga je tužila, ali uspjela je vratiti tek 363 tisuće funti. Prije njegove smrti 2000., Samantha Fox s ocem nije razgovarala gotovo 10 godina.

Kao da to nije bilo dovoljno, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsjednuti obožavatelji. Zbog njih je od svoje 18. godine morala plaćati tjelohranitelje. Jedan obožavatelj pokušao se čak ubiti ispred njezina stana.

- Bio je Francuz, slao mi je pisma u kojima je pisao kako sam mu ja supruga, prijetio je da će se ubiti ako ne izađem i razgovaram s njim... Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su mi se silom htjeli približiti, dodirnuti kosu... Razbijali su prozore i riskirali vlastite živote, morala sam bježati u helikopteru s krovova zgrada - rekla je svojedobno Fox.

image

Samantha Fox

Dave Allocca/Instar Images/Profimedia/Dave Allocca/instar Images/profimedia

U dokumentarcu ‘Page 3: The Naked Truth‘ progovorila je i iznijela optužbe da ju je pokojna zvijezda David Cassidy seksualno zlostavljao.

Fox tvrdi da se sve događalo tijekom snimanja njegovog singla ‘Romance‘. Samantha je prvi put te tvrdnje iznijela 2017. godine, a prisjetila se i kako ju je napao u toaletu jednog restorana nakon snimanja singla. Ona je tada imala 19 godina. Napad se dogodio u svibnju 1985. nakon što je od Fox zatraženo da se pojavi u spotu za Cassidyjev singl.

- Kad god bi se pritisnuo uz mene, jasno sam mogla osjetiti njegovu erekciju. Činilo se da David namjerno otežava snimanje, koje je trajao cijelu vječnost, baš zbog toga. Bilo je to izuzetno mučno, prisjetila se.

image

Samantha Fox

F84/Zuma Press/Profimedia/F84/zuma Press/profimedia

Nakon snimanja Cassidy je pozvao Fox i njezina oca da mu se pridruže na večeri u jednom restoranu.

- Otišli smo na večeru s mojim ocem i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku tijekom večere otišla sam u toalet, a on me je pratio. Kada je ušao u toalet, nabio me u zid te pokušao zabiti jezik u moja usta. Pobjegla sam i vratila se ravno do stola k ocu. No, nisam mu ništa rekla, bila sam preplašena, prisjetila se Fox te večeri.

Bila je predmet obožavanja brojnih muškaraca koji su svi odreda uzdisali za njom, no onda je uslijedio ‘hladan tuš‘ za sve obožavatelje - sorry, dečki, Samantha je javno priznala kako je zapravo privlače žene. Bila je u vezi sa svojom menadžericom Myrom Stratton sve do 2015. kada je ona, nažalost, preminula od raka.

image

Samantha Fox

Grigoriy Sisoev/Sputnik Via Afp

Ponovno je uspjela pronaći ljubav s Lindom Olsen, za koju se 2022. i udala nakon dugogodišnje veze. Njih su dvije u vezi od 2016., a zaručile su se 2020. Osam godina mlađa tamnokosa Šveđanka ponovno je probudila vatru u Samanthi nakon teškog gubitka, a priznale su da su ludo zaljubljene jedna u drugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:44