KRALJEVSKA SVADBA

Znamo što će raditi sljedećeg ljeta: Norveška princeza i šaman koji tvrdi da je uskrsnuo odredili datum vjenčanja

Kralj Harald V. čestitao je paru te je poručio da je sretan zbog njih i poželio dobrodošlicu Varrettu u svoju obitelj

Princeza Martha Louise i Shaman Durek

 Gac/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Gac/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Norveška princeza Martha Louise (51) udat će se sljedećeg ljeta za svog partnera, samozvanog šamana Dureka Verretta, objavio je par, a prenosi BBC.

Kralj Harald V. čestitao je paru te je poručio da je sretan zbog njih i poželio dobrodošlicu Varrettu u svoju obitelj.

Princeza se prošle godine odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi se posvetila poslu alternativne medicine koji dijeli zajedno sa svojim zaručnikom. Inače, Varrett je poznat po promicanju neutemeljene medicinske prakse. Tako je ranije sugerirao da je rak izbor, a na internetu je prodavao medaljone koji navodno štite od covida-19. Princeza Martha Louise je pak tvrdila da može komunicirati s anđelima.

Bilo kako bilo, njih su dvoje svoje zaruke objavili u lipnju prošle godine i dobili su kraljev blagoslov.

"Uzbuđeni smo što se Durek Verrett pridružio obitelji i veselimo se proslavi velikog dana s njima. Želimo Marthi i Dureku sve najbolje", poručili su norveški kralj i kraljica u službenoj izjavi.

image

Norveška princeza Martha Louise i šaman Durek Verrett

Lise Aserud/Afp

Poznat datum vjenčanja

Poznato je da će se vjenčanje održati u slikovitom norveškom gradu Geirangeru, na obali fjorda koji je proglašen svjetskom baštinom UNESCO-a, 31. kolovoza 2024. godine.

Verrett će se preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj obitelji bez ikakve titule, izvijestila je norveška državna televizija, a holivudski guru, koji sebe opisuje kao ‘šamana šeste generacije‘, tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. rujna u SAD-u dvije godine prije nego što su se uopće dogodili. Verrett, koji je Afroamerikanac, priznao je da njegova uvjerenja mogu biti neugodna za neke te je tvrdio da su kritike s kojima se suočava posljedica rasizma.

image

Norveška princeza Martha Louise i šaman Durek Verrett

Lise Aserud/Afp

Princeza Martha Louise odrekla se službenih dužnosti

Princeza Martha Louise desetljećima je izazivala kontroverze u Norveškoj zbog svoje uključenosti u alternativne tretmane, a čak je i pokrenula školu koja je imala za cilj pomoći ljudima da "dođu u kontakt sa svojim anđelima".

U studenom prošle godine je objavila da do daljnjeg neće više obavljati službene dužnosti za norvešku kraljevsku obitelj, nakon što je nekoliko puta bila kritizirana zbog miješanja komercijalnih interesa i službene titule. Kralj Harald je odlučio da će ona zadržati svoju titulu.

Princeza je prethodno bila udana za pisca Arija Behna. Razveli su se 2017., a Behn, koji je govorio da pati od depresije, počinio je samoubojstvo na Božić 2019. Princeza Martha Louise najstarije je dijete kralja Haralda, a njezin mlađi brat, prijestolonasljednik Haakon, naslijedit će oca na mjestu kralja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:05