Srdjan Vrancic / CROPIX
POGODAK ZA PAMĆENJE

VIDEO: RIJEKA GOLČINOM ŠOKIRALA 'RANJENI' DINAMO I ODGODILA PREDAJU TROFEJA Pogledajte spektakularni potez i trenutak zbog kojeg je Maksimir utihnuo

Rijeka je 32. kolu Prve HNL na Maksimiru s 1:0 svladala oslabljeni Dinamo i tako ponovno malo zakomplicirala prvenstvo. Aktualni prvaci Hrvatske su ovim trijumfom zasjeli na drugo mjesto i time preskočili Hajduk koji sada ima utakmicu manje. Modri su i dalje prvi sa šest bodova prednosti nad današnjim protivnicima.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2018. 17:49

DINAMO - RIJEKA 0:1 (Ascosty 39')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Gabriel, Perić, Lecjaks - Gojak (od 72. Miklić), Muhar - Soudani, Ćorić - (od 23. Đurasek), Hajrović - Gavranović. Trener: Nikola Jurčević.
RIJEKA: Sluga - Zuta, Župarić, Punčec, Leovac - Bradarić, Grahovac - Acosty (od 67. Kvržić), Pavičić, Črnic (od 56. Gorgon) - Čolak (od 89. Puljić). Trener: Matjaž Kek.

Dinamo nije iskoristio još jednu meč-loptu! Jurčevićeva momčad morat će se još pomučiti kako bi stigla do titule, nikako da Modri završe ovo prvenstvo. Sad se i aktualni prvak uključio u borbu za titulu, eto, Kekovo društvo sad zaostaje samo šest bodova za Modrima. Naravno, Modri još sve drže čvrsto u svojim nogama, ali da je postalo uzbudljivije, jest.

Modri su u subotu izgubili i treći derbi ovog proljeća na Maksimiru, novija povijest to ne pamti. Nakon Hajduka i Osijeka, sad je i Rijeka u Maksimiru trijumfirala s tih minimalnih 1:0! Sada je jasno koliko je bila važna ona pobjeda na Poljudu, da je bilo drukčije, bilo bi panike u Maksimiru.

Gledali smo svakako jednu od najneobičnijih utakmica koju su odigrali Dinamo i Rijeka. Razlog je činjenica da su Modri igrali u sastavu u kojem nikad nisu igrali, a gotovo smo sigurni da nikada niti neće... U maksimirski sraz startali su bez 11(!?) igrača iz rostera prve momčadi, a u 26. minuti iz igre je izašao i 12-ti, ozlijedio se Ante Ćorić. Dugi niz godina pratimo zg-klub, ali ne sjećamo se da ikada bilo koja generacija Modrih bila tako oslabljena u nekoj utakmici. U subotu smo u Maksimiru svjedočili plavom 'talent showu', vidjeli smo u igri četiri debitanta, Karla Muhara, Gabriela, Nevena Đuraseka i Bornu Miklića!

Da će to biti teško poslijepodne za Modre, zapazili smo već u samom začetku, još nije istekla niti druga minuta kad je impresionirani debitant Karlo Muhar iz čista mira dodao loptu Čolaki koji je kreno sam prema Livakoviću, ali nije reagirao poput rasnog centarfora. U tzv. 'zicer' situaciji prebacio je vratara Dinama, ali je lopta pogodila vratnicu.

Nakon tog su Modri mogli do pogotka, nakon kornera kojeg je izveo Ante Ćorić, dobro je skočio Gavranović, ali je njegov udarac glavom otišao preko grede. U prvoj dionici smo gledali nogomet bez pravog ritma, s dosta pogrešaka u dodavanjima, djelovalo je kao 'laganica'. Iako su protiv sebe imalo hendikepirani Dinamo, Riječani su igrali svoju klasičnu igru, nisu srljali, čekali su greške domaćina i brzom tranzicijom pokušavali krenuti prema Livakoviću. Ipak, nije im je baš uspijevalo, nedostajao je onaj potrebno 'zadnji pas'. neko konačno proigravanje koje bi izbacilo plavu obranu. S druge strane, Modri su bili najopasniji kad je kod lopte bio Lecjaks.

Ali ne zbog njegove neke dobre prezentacije, već zato što izvrsno izvodi ubacuje loptu iz auta. Svaka takva parabola izbačena iz ruku čeških igrača bila je potencijalna opasnost. Nakoj jednog takvog izbacivanja, lopta je nezgodno pogodila Bradarića u glavu, krenula prema samim 'rašljama', ali je Sluga izvrsno reagirao, te je loptu uspio u gredu...

Nakon Hajrovićevog kornera, Gavranović je još jednom pokušao glavom s nekih šest metara, ali je ponovno otišlo iznad grede. To je bilo sve u prvom poluvremenu, da nije bilo sjajnog pogotka Acostyja koji je skinuo 'paučinu' bilo bi to najsiromašnijih 45 minuta u ogledima Dinama i Rijeke posljednjih godina.

Druga dionica počela je 'zicerom' za Modre, nakon centaršuta Stojanovića, Gojak je bio posve sam na nekih četiri metra od Sluge, ali igra glavom mi nije neko forte. Pucao je slabo i pogodio riječkog vratara. A što je tek promašio Mario Gavranović nešto kasnije... Hajrović je izvrsno izbacio Soudanija u prostor, ovaj je pretrčao Žutu kao da ga nema, ubacio loptu prema potpuno samom Gavranoviću, možda je doduše bila malo 'predugačka', ali je Dinamov napadač ipak nekako stigao do nje i onda u padu promašio s dva-tri metra!

Rijeka je 15 minuta prije kraja također imala veliku priliku, nakon gužve u šesnaestercu Čolak je promašio s nekih osmam metara. Nešto kasnije priliku je imao i Kvržić, ali obranio je Livaković. Na kraju nije koštalo Riječane... A moglo je, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Perić je nakon udarca glavom bio blizu poravnanja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
21. ožujak 2024 23:47