Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
LUKA U PROBLEMIMA

ČUDESNI DONČIĆ JE ODUŠEVIO SVIJET, ALI KOD KUĆE NIJE 'BROJ 1' Evo tko je Slovencima prvi izbor! Lukina majka stigla po nagradu, pa otkrila: 'Loše je'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. prosinac 2019. 14:03

Zvuči nevjerojatno, ali 20-godišnji Luka Dončić, koji je zaludio američki kontinent i globalnu svjetsku javnost rušenjem brojnih rekorda, nije izabran za sportaša godine u Sloveniji. Postoji ipak dobar razlog za to, jer Primož Roglić, pobjednik La Vuelte, bio je nekoliko metara ispred u "ciljnoj ravnini"...

Priznanja i nagrade najboljim sportašicama, sportašima i ekipama dodijeljene su u Cankarovom domu u Ljubljani, na svečanosti kojoj su među ostalima prisustvovali i slovenski predsjednik Borut Pahor (veliki Roglićev fan) te predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Po nagradu za drugo mjesto došla je Mirjam Poterbin, njegova majka, a koja je otkrila kakva je situacija s Lukinom ozljedom:

"U pitanju je teže uganuće zgloba. Vratit će se početkom 2020. godine", otkrila je.

Najbolja sportašica je penjačica Janja Garnbret, a koja je na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Hachioji ove godine obranila svoj naslov iz Innsbrucka 2018. Drugo mjesto na ljestvici najboljih u tradicionalnom izboru novinara iz sportskih redakcija ove su godine zauzeli, osim lanjskog pobjednika, košarkaša Luke Dončića, i alpska skijašica Ilka Štuhec, dok su na treće uvršteni motokrosist Tim Gajser i kajakašica Eva Terčelj.

Naslov najbolje ekipe dobila je muška odbojkaška reprezentacija.

Linker
23. travanj 2024 22:01