REUTERS/Sergio Perez
DRAMA U MILANU I MADRIDU

VELIKA ŠTETA, U 94. MINUTI PROPAO SAVRŠEN SCENARIJ ZA DINAMO! U Madridu prava drama: Real se uz pomoć suca spasio poraza, Modrić skrivio gol

Odigrane su dvije utakmice 2. kola natjecanja po skupinama Lige prvaka. U Dinamovoj skupini C Šahtar je pobijedio Atalantu s 2:1 golom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, dok su u skupini A Real i Club Brugge u Madridu također remizirali, ali rezultatom 2:2
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. listopad 2019. 21:04

ATALANTA - ŠAHTAR 1:2 (Zapata 28' / Moraes 41', Solomon 90+5')

ATALANTA (3-4-3): Gollini - Toloi, Masiello (od 68. Muriel), Palomino - Hateboer (od 57. Gosens), De Roon, Pašalić, Castagne - Iličić (od 57. Malinovskij), Zapata, Gomez.

TRENER: Gian Piero Gasperini.

ŠAHTAR (4-2-3-1): Pjatov - Bolbat (od 90. Dodo), Krivcov, Matvijenko, Ismaily - Alan Patrick (od 69. Solomon), Stepanenko - Marlos (od 86. Konopljanka), Kovalenko, Taison - Junior Moraes.

TRENER: Luis Castro.

Dinamo je priželjkivao remi u Milanu u sudaru Atalante i Šahtara, najbolje je za Zagrepčane da im rivali za drugo mjesto gube bodove u međusobnim dvobojima. Tako je i bilo sve do 5. minute nadoknade, kad je gostima 2:1 pobjedu donio Izraelac Manor Solomon. Atalanta je nakon dva kola u jako teškoj situaciji...

Atalanta je krenula puno bolje, bila je dominantnija momčad. I u 16. minuti imala je idealnu priliku za vodstvo. Kazneni udarac izborio je Josip Iličić, vrlo dvojbenu najstrožu kaznu, no njemački sudac Stieler i VAR odlučili su pokazati na bijelu točku. Slovenac je sam izveo udarac s 11 metara, no Andrij Pjatov bio je uspješniji. Dvanaest minuta kasnije klub iz Bergama ipak je došao do svojeg prvog pogotka u povijesti Lige prvaka. Sve je počelo udarcem Marija Pašalića, koji je zatresao okvir vrata, a u nastavku akcije Hans Hateboer je ubacio s desne strane, a Duvan Zapata poentirao glavom.

Meazza je proključala, na tribinama je nastao urnebes koji je probudio goste iz Ukrajine. Izjednačili su Rudari u 41. minuti, Alan Patrick bio je asistent, a Junior Moraes strijelac. Tražili su igrači Atalante prekršaj gostiju u začetku akcije, ali Stieler se nije oglasio. U trećoj minuti nadoknade prvog dijela mogao se zbiti potpuni preokret, ali je krasan slobodni udarac Marlosa s 30 metara završio u gredi.

Zapata je bio glavna prijetnja vratima Šahtara, a u napadu mu se od 68. minute pridružio i oporavljeni Luis Muriel. Prijetili su domaćini, imali nekoliko dobrih šansi, promašili su ih pa su bili kažnjeni. U petoj minuti nadoknade (sudac je označio minimalno četiri) Dodo (ne onaj bivši napadač Intera, Dinama i Lokomotive) je bio dodavač strijelcu Solomonu.

Screenshot: Reddit

U drugoj utakmici igranoj u ranijem terminu Club Brugge je napravio senzaciju na stadionu Santiago Bernabeu. S dva pogotka mladog nigerijskog napadača Emmanuela Dennisa (9. i 39. minuta) poveo je kod Real Madrida. Završilo je 2:2, u 55. je zabio Sergio Ramos, a u 86. Casemiro, dvije minute nakon što je gostima isključen Vormer. Za Madriđane je cijelu utakmicu odigrao Luka Modrić, dok kod gostiju zbog ozljede nije bilo Mateja Mitrovića.

SKUPINA A

Real M. - Club Brugge 2-2 (Ramos 55, Casemiro 85 / Dennis 9, 39)

Galatasaray - PSG (21.00)

Ljestvica

1. PSG 1 1 0 0 3:0 3

2. Club Brugge 2 0 2 0 2:2 2

3. Galatasaray 1 0 1 0 0:0 1

4. Real Madrid 2 0 1 1 2:5 1

SKUPINA C

Atalanta - Šahtar 1-2 (Zapata 28 / J. Moraes 41, Solomon 90+5)

Man. City - Dinamo (21.00)

Ljestvica

1. Dinamo Zagreb 1 1 0 0 4:0 3

2. Manchester City 1 1 0 0 3:0 3

3. Šahtar Donjeck 2 1 0 1 2:4 3

4. Atalanta 2 0 0 2 1:5 0

LIGA PRVAKA

Atalanta - Šahtar 1:2 (Zapata 28' / Moraes 41', Solomon 90+5')

Real Madrid - Club Brugge 2:2 (Ramos 56', Casemiro 85' / Dennis 9', 39')

PRIJENOS UŽIVO

90+5' - GOOOL! Šahtar je šokirao Atalantu u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Zabio je Solomon za slavlje Ukrajinaca 2:1. U Madridu je Real remizirao sa Club Bruggeom 2:2.

90+1' - Opasno je zaprijetila Atalanta, pucao je Gomez ali vratar je spasio Šahtar.

90' - Igra se posljednja minuta regularnog dijela susreta u Madridu i Milanu.

85' - GOOOL U MADRIDU! Real se vratio i izjednačio na 2:2. Zabio je Casemiro. Toni Kroos je ubacio iz slobodnog udarca, a Casemiro je glavom pogodio nebranjeni dio mreže i izazvao erupciju oduševljenja na Santiago Bernabeuu. Od 84. minute Vormer igra s igračem manje nakon isključenja Vormera.

80' - Sada je Šahtar zaprijetio golu Atalante. Pucao je Kovalenko izvan ruba kaznenog prostora, ali pokraj vratiju.

79' - Vremena za preokret Reala sve je manje. Kraljevski klub napada, ima 67% loptu u svom posjedu, 22 udarca prema golu, ali Club Brugge vodi 2:1.

74' - U Milanu Atalanta napada i pritisnula je gol Šahtara. Sada je lijepu šansu promašio Muriel, njegov je udarac prošao pokraj gola. U Madridu je pak Zidane ispucao sve izmjene uvođenjem Viniciusa umjesto Vazqueza. Ranije su već ušli Areola i Marcelo.

56' - GOOOL U MADRIDU! Real je smanjio protiv Club Bruggea, zabio je kapetan Sergio Ramos. Benzema je ubacio, a Ramos je glavom pospremio loptu u mrežu iz neposredne blizine. Ostaje kontroverza oko Ramosovog gola budući se čini da je Realov kapetan zabio iz ofsajda.

Screenshot: Reddit

50' - Tko je mogao očekivati da će Real ovako startati u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Podsjećamo, u prvom su kolu skupine A izgubili u gostima kod PSG-a s 3:0 i u ovom trenutku imaju nula bodova uz gol-razliku 0:5.

46' - Krenula su druga poluvremena u utakmicama u Madridu i Milanu. Realu je na poluvremenu zamijenen vratar Courtois, naviodno je razlog ozljeda ramena.

45+3 - Prečka Šahtara! Marlos je sjajno gađao iz slobodnog udarca s nekih 20 metara, dobro je zatresao okvir gola! Puno sreće za domaće nogometaše

41 - GOOOL U MILANU - Zabio je Junior Moraes! Pobjegao je obrani Atalante, prevario vratara koji je izletio kako bi mu uzeo loptu i pospremio loptu u praznu mrežu.

40 - GOOOOL U MADRIDU! Ali opet zabija Emmanuel Dennis! Luka Modrić napravio je veliku grešku, izgubio loptu i Dennis to opet kažnjava. I čini se da je opet zabio gol tako što se spotaknuo...

Screenshot: Reddit

28 - Nakon što je Pašalić zatresao okvir gola (desna stativa), odlično je reagirao Duvan Zapata u nastavku akcije. Sjajno je zabio glavom!

20 - Luka Modrić je promašio gol s 10 metara. Bio je praktički sam, svi braniči su bili daleko od njega, ali je lopta odabrala lošu putanju pa otišla nekoliko centimetara pokraj stative. Ostaje i dalje vodstvo Cluba Brugge na stadionu Real Madrida.

16 - PROMAŠEN PENAL! Josip Iličić preuzeo je odgovornost za izvođenje (dvojbenog) jedanaesterca na San Siru, gađao je u desnu stranu, ali Andrij Pjatov sjajno ga je pročitao!

REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS

9 - GOOOL ZA CLUB BRUGGE! Percy Tau odlično je pronašao Emmanuela Dennisa usamljenog u šesnaestercu, a ovaj je s lakoćom zabio za veliki šok na Bernabeuu! Iako su prvo poništili gol zbog navodnog zaleđa, pogledom na VAR suci su odlučili da je gol ipak postignut i potpuno drugačije sada izgleda utakmica u Madridu.

5 - Velika šansa za Atalantu! Ubacio je iz mrtvog kuta s desne strane Hateboer, ali nedovoljno da je Zapata uspije u naletu na pravi način prihvatiti i unijeti u gol. No iz kornera je sjajno pokušao naš Mario Pašalić, iako je i dalje ostalo 0-0.

Nakon debakla, velikog poraza u Zagrebu 4-0, momčad Gian Piera Gasperinija odigrala je samo neriješeno kod kuće protiv Fiorentine. Ipak, u posljednja dva kola vidjeli smo ih u pravom svjetlu, i to oba puta u gostima. Prvo su pobijedili Romu 2-0, a onda s nisu imali nikakvih poteškoća kod Sassuola, koji je do te utakmice na svom terenu u dva susreta osvojio maksimalan broj bodova. Slavili su s 4-1.

Atalanta i Šahtar traže prve bodove u ovoj sezoni u Ligi prvaka, susret je startao u 18:55 na San Siru...

Linker
19. travanj 2024 21:45