Screenshot: Twitter
S NJIM NEMA ŠALE

BILIĆ ODBRUSIO LEGENDAMA U STUDIJU PRED MILIJUNSKIM AUDITORIJEM Sjajno odgovorio na njihove provokacije, pa upozorio Engleze uoči Vatrenih

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2018. 21:45

Slaven Bilić odaslao je upozorenje Englezima uoči međusobnog sraza Hrvatske i Gordog Albiona u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Usprkos povijesnom osvajanju Wimbledona od strane Gorana Ivaniševića 2001. godine, bronca hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u 1998. godine smatra se najvećim sportskim uspjehom u Lijepoj našoj, a ova genarcija Vatrenih ima priliku nadmašiti taj domet.

SAŽETKE POGLEDAJTE OVDJE

"To je više od pukog nogometa. Da budemo pošteni, Hrvatska je imala dobrih sportaša poput Gorana u tenisu, košarka nam je bila jaka i bili smo dobri. Ali taj uspjeh, ta brončana medalja 1998. godine je najveće postignuće u sportu za Hrvatsku jer je nogomet kod nas sport broj 1", rekao je Bilić, član te slavne brončane generacije Vatrenih za ITV.

Generacija predvođena kapetanom Lukom Modrićem želi napraviti iskorak i nadmašiti Ćirine brončane 'sinove'.

"Zato je ovo više od polufinala Svjetskog prvenstva. Naravno da žele ići u finale. Bit će to dobra utakmica i očekujem da ćemo biti bolji protiv Engleza jer Engleska igra malo drugačije. Engleska je opasnija kada ima loptu, ali je ranjivija bez nje. Zato ćemo, nadam se, igrati onako kako možemo", zaključio je bivši izbornik Vatrenih.

Hrvatska widget

Zanimljiva je bila i Bilićeva ranija reakcija na zadirkivanje kolega iz studija Garyja Nevillea i Leeja Dixona na poluvremenu okršaja Hrvatske i Rusije. Dvojac je od Bilića tražio da izgovori njihovu omiljenu frazu: 'It's coming home' što zapravo izražava njihovu nadu da se trofej svjetskog nogometa vraća kući. Međutim, izgovaranje te rečenice u teškim trenucima utakmice Hrvatske i Rusije značilo bi da se zapravo vraćaju kući.

"Nema šanse" (da to izgovori), rekao je Bilić.

U tim trenucima Dalićeva Hrvatska nije djelovala najbolje, a Bilić je upitan da ponudi objašnjenje rekao.

"Ovo nije Boljšoj teatar, nego nokaut faza. Ako želite umjetnost, idite tamo", objasnio je.

Linker
25. travanj 2024 22:49