REUTERS/Osman Orsal
STRUČNI KOMENTAR

BIVŠI DINAMOVAC ISTIČE: U ISTANBULU JE SVE BILO SAVRŠENO OSIM JEDNE STVARI To se jednostavno mora popraviti ili ćemo u budućnosti biti kažnjeni

Ukupno gledajući, Dinamo je sve riješio bez previše stresa. Napravio je ono po što je došao, uzeo taj bod za prvo mjesto, na kraju je i Feneru taj bod dovoljan i svi mogu biti zadovoljni. ZA SN KOMENTIRA: JERKO LEKO
Piše: Jerko LekoObjavljeno: 30. studeni 2018. 23:33

Dinamo je odigrao dobru utakmicu, momčad je bila organizirana i odgovorna, pogotovo u zadnjoj liniji. Tu nije bilo previše propusta, koliko god je Fener nešto napadao, pritiskao, nije napravio puno velikih prilika. Stojanović je odigrao finu partiju, stoperi Dilaver i Theophile također su bili koncentrirani, dobar i Rrahmani. Ademi je standardno odigrao, kontrolirao je sredinu terena, Šunjić kad je ušao također vrlo dobar, njih dvojica mogu igrati i zajedno, to su već pokazali... Uglavnom, kritika je pozitivna.

Mogu zamisliti kako su se osjećali Dinamovi igrači u toj utakmici, koliko god svi pričali o pobjedi, o važnosti utakmice, ipak ti je u glavi da to nije utakmica "biti ili ne biti", nesvjesno igraš opuštenije. Zbog toga mi je drago ta opuštenost nije prevladala, da dečki nisu podlegli tome "lako ćemo", bili su koncentrirani, mirni i staloženi. Vjerujem da će ova momčad tu mirnoću zadržati i kad dođu utakmice u kojima će biti puno veći imperativ. Nekako sam dobio dojam da se ova momčad neće raspasti, da neće potonuti ako primi prvi gol. Nadam se da ćemo na proljeće dobiti potvrdu toga, Dinamo je taktički sve odradio odlično.

Jedino što malo zamjeram jest - realizacija. Bilo je prilika riješiti neku kontru, trebala je ta završnici biti uspješnija. Dinamo je dosta puta dobro došao do šesnaesterca, no tamo je nedostajalo konkretnosti. Hajrović je ostao dužan, Olmo je bio najopasniji, najrazigraniji, ali i on je ponekad težio kompliciranim rješenjima. Gavranović također nije bio kakvoga smo navikli gledati, Oršića napadački nije išlo. Ali ja bih i to ipak pripisao toj opuštenosti, rasterećenosti, kao da su svi oni više razmišljali o atrakciji i samosticanju nego o efikasnosti. Kažem, mogu to razumjeti, s obzirom na naboj utakmice, iako je baš šteta što neku od tih prilika nisu materijalizirali, dodali taj šlag na tortu. Definitivno, taj napadački dio mora biti bolji u idućim utakmica, jer bit će suparnika koje će to znati kazniti, a koji će istovremeno dopustiti puno manje prostora i prilika. Ima tu još mjesta za pomake u Dinamovoj igri, ali to je i dobra vijest. Ova momčad je napravila sjajne stvari, a može igrati još bolje.

U zaključku, još smo jednom vidjeli dobru Dinamovu prezentaciju, vidi se da je momčad posložena, da igrači znaju što trebaju raditi i vidim ih i dalje od prvoga proljetnog kola. Uz još neka poboljšanja u nekim segmentima igre, uz malo sreće u ždrijebu... Ima tu razloga za vjeru u još poneku pobjedu i na proljeće.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 06:17