Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
ZOKI ZNA

BIVŠI TRENER OSIJEKA ODUŠEVLJAVA REZULTATIMA, A KAD JE JEDAN IGRAČ U PITANJU, NIKAKO NE DVOJI: 'Da sam trener Manchester Uniteda, uzeo bih Bočkaja!'

U velikom intervjuu za Sportske novosti Zoran Zekić dao je niz zanimljivih analiza, odgovora, te u nastavku donosimo i sljedeće...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. siječanj 2020. 17:14

Ima li koji igrač, a nije u Dinamu, kojeg biste izdvojili da posjeduje potencijal za nešto ozbiljnije?

- Ima ih puno. Jako puno. Najviše sam oduševljen s mladima. Hvala Bogu da je ta naša liga i dalje razvojna. Mali Adrijan Brković iz Slavena Belupa je odličan. Pratio sam ga još dok je igrao u kadetima, veznjak, polušpica. Dosad je malo igrao u Prvoj ligi, ali on je pravi. Dalje tu je Šutalo iz Osijeka, vrhunski je potencijal. Žaper će biti ozbiljan igrač. Ne samo ligaški nego čak možda i u reprezentaciji.

Kristijan Lovrić?

- Ako izuzmemo igrače Dinama on je najdominantniji igrač Hrvatske lige. Najopasniji i najkonkretniji.

Koja je njegova razina?

- Pitanje je karaktera i glave. Super je dečko, jako drag i pristojan, dosta se promijenio uz trenera Sergeja Jakirovića i cijeli taj projekt Gorica. Ima sve, vrhunsku tehniku, moć ponavljanja, udarac, dribling, radi razliku jedan na jedan. Može igrati u momčadi koje igraju na postavljenu obranu, kao i u ekipama koje se baziraju kao Gorica na oduzetoj lopti i tranziciji…

Osijek, 090819. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 4. kola Prve HNL izmedju NK Osijeka i GNK Dinama.
Na fotografiji: Petar Bockaj
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

Biste li kupili Petra Bočkaja?

- Htio bih Bočkaja da sam trener Manchester Uniteda - nasmijao se Zekić na spomen igrača za kojeg se zna da mu je ljubimac.

- Naravno da bih. Pero je igrač kakve obožavam. Ima potez, sve vidi na terenu. Što se tiče nogometne strane, a po drugim pitanjima nadam se da je nadošao.

Brozović je izrastao u jednog od najboljih europskih veznjaka

Koliko ćemo moći dobiti od dvojice najvažnijih i najzvučnijih igrača u Rusiji Modrića i Rakitića?

- Treba moliti Boga da igraju svaku drugu-treću utakmicu. Imat će određeni ritam natjecanja, a neće biti istrošeni. U njih ne sumnjam. Mislim da mogu ponoviti Rusiju. Postoji tu i jako bitan detalj: Marcelo Brozović je izrastao u jednog od najboljih europskih veznjaka. On će biti iznimno bitan faktor. Čak ako bi netko od ove dvojice bio u padu, on će to pokriti i povući. Brozović je trkački uvijek bio vrhunski, a sad je postao dominantan i tehnički i taktički. Ima određenu zrelost i životnu i igračku. Dalić je napravio fantastičnu stvar poslije Svjetskog prvenstva. Ne mogu čak reći da je učinjena mini selekcija novih igrača, nego poprilično velika. Dobili smo mlađe, motoričnije, energičnije, svježije… Ostala su pitanja desnog beka i stopera, ali i tu ima kvalitetnih rješenja.

Ponudio je svoja za mjesto stopera:

- Mateo Barać je najbolji obrambeni igrač austrijske lige, Nikola Katić igra odlično u Glasgow Rangersu.

Vrsaljko? Dugo ga nema.

- Imali smo na prvenstvima igrače koji prije toga nisu puno igrali u klubu, pa su bili vrhunski. To je naš gen, naš mentalitet. Ne sumnjam da će biti u top izdanju, samo da bude zdrav. Nemam bolje rješenje.

Linker
24. travanj 2024 06:42