Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NEMOGUĆA IDEJA

'DA DAMO 150.000 EURA..., MA NEMA ŠANSE!' Predsjednik Hajduka ne želi ni čuti za potez kakav na Poljudu nikad nisu povukli

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 11:17

Marin Brbić upotpunio je da su hajduci u Titanicu kompletirani, Mario Stanić, Ivan Kepčija i – Marin Brbić, predsjednik je zadovoljan, gledao je pobjedu nad Vardarom, koordinira i prijelazni rok, Stanić i Kepčija su mu na briefingu, piše Slobodna Dalmacija.

Neće biti ništa od dolaska Hamze Čatakovića (23), bosansko-hercegovačkoga napadača koji trenutno igra u slovačkom Trenčinu. Ozbiljnih kontakata i pregovora je bilo, no predsjednik slovačkoga kluba izvjesio je preveliku cijenu. Navodno je Hajduk bio spreman dati 150 tisuća eura za posudbu do kraja ljeta s mogućnošću otkupa ugovora, no Slovaci su tražili previše.

- Hajduk nikad nikome nije dao ponudu da bi platio posudbu! Da damo 150.000 eura za posudbu, pa to nema šanse! Da razvijamo tuđe igrače, nije nam namjera!

Znači, posudba bi mogla bit uz pravo otkupa, zar ne? Tako je došao Mujakić iz Kortrijka, a Hajduk se nije našao u gabaritima s Trenčinom glede napadača Hamze Čatakovića.

Brbića je razveselio učinak mladih igrača protiv Vardara:

- Napišite da su ovo najbolje pripreme ikad – šali se predsjednik na račun stare novinarske poštapalice. Ali, ima u tome nešto.

Dobre ste volje, dodajemo:

- Došao sam dati podršku i vidjeti kako to ide. Energija je dobra, maksimalno pozitivna i to mi se sviđa. To se dade opipati. Ima mladih igrača i to me veseli.

Bit će ih za prodaju?

- Vi odmah na to. Ima li što ljepše nego da tvoji mladi igrači napreduju i dobro igraju.

Kako biste ocijenili prijelazni rok dosad? Na stranu Svatok i Beširović, ali recimo, Gregor Gulišija je otišao iz Solina i donosi skoro 200.000 eura, kako na to gledate?

- Gulišija je bio igrač Solina, tržište je otvoreno, mi smo financijski dobro prošli. Ne vidim u tome nikakav prijepor. Želimo mu da uspije, a mi imamo jako puno talentiranih igrača i normalno je da ne mogu igrat svi kod nas. U trenutku je otišao. Neka on bude najbolji što može bit, ali ne mislim da smo to nešto pogriješili.

Prodali ste i jednog od vratara, Davora Matijaša, novih lijepih dvjesto tisućica?

- Pardon, to nije još gotovo i ne mogu komentirati.

Pamtimo kako ste prodali jednom Blaževića u Belgiju, uzeli 200.000 eura, digla se frka da je talent, a na kraju je ispalo da je Hajduk dobro prošao.

- A što ću vam ja kad ste sve iskomentirali.

Pustili ste Špikića?

- Doveden je prije dvije godine, a nije bio u kadru prve momčadi. Da, to je definitivan, konačan transfer, u cijelosti.

Šego godinu i pol u Slaven Belupo?

- Neka se to još potpiše.

Poruka za kraj?

- Sviđa mi se pozitivna energija. Neka tako potraje.

Linker
19. travanj 2024 15:09