Angel Martinez Getty Images
SVE JE RIJEŠENO KAD JE UŠAO

DA JE NEKO DRUGO VRIJEME, TO BI BILE SJAJNE VIJESTI ZA HRVATSKU I ZLATKA DALIĆA Kloppova zvijezda nije mogla ništa protiv preporođenog Šime Vrsaljka

Ne zna se kad će reprezentacija opet igrati, ali bit će vremena za zadirkivanje prijatelja Lovrena
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 12. ožujak 2020. 17:45

Šime Vrsaljko dao je svoj obol preokretu Atléticovih nogometaša na Anfieldu i prolasku među najboljih osam u Ligi prvaka nakon produžetaka.

Naš je reprezentativac odigrao točno 34 minute i 46 sekundi sa sudačkim nadoknadama, zamijenivši Kierana Trippiera od prve minute prvog produžetka.

Trener Madriđana Diego Simeone, svjestan Liverpoolovih aduta s lijevog boka (Mane, Robertson), procijenio je da je 29-godišnji engleski reprezentativac “dao svoje” za 93 minute i 55 sekundi “osnovnog dijela utakmice”, pa je uveo “svježeg bojovnika na ratište” i 28-godišnji Zadranin napravio je svoje.

Firminov pogodak za 2-0 nije mogao spriječiti, ali je disciplinirano držao svoj položaj i nije dopustio Maneu da nešto napravi individualno. Podsjećamo, s Maneom je Vrsaljko imao nekoliko žestokih duela u prvoj utakmici, Jürgen Klopp je senegalskog napadača tada izvadio iz igre na poluvremenu da ne dobije drugi, isključujući žuti karton, a njemački je trener Šimu nazvao “glumcem”. I dao si je Šime oduška dan nakon utakmice, predvodeći navijanje dok je sa suigračima bio na regeneracijskom treningu, vozeći sobne bicikle u teretani.

Samo su istinski poznavatelji glazbe prepoznali merengue, a danas je lako efektno zaključiti kako je taj plesni latino-ritam pobijedio heavy-metal rock...

Suha statistika kaže da je Vrsaljko imao dva od dva točnih kratkih dodavanja (Thomasu i Kokeu) i po jedno netočno srednje i dugo dodavanje. Njemu je lopta dodana triput (Oblak, Correa, Llorente), iznudio je jedan i počinio jedan prekršaj. Bio mu je to sedmi nastup nakon povratka na nogometne travnjake 26. siječnja, nakon više od godinu dana stanke zbog operacije stražnjeg križnog ligamenta.

Dok je lakše ozlijeđen bio Trippier, Vrsaljko je nastupio u pet kola Primere zaredom, zaključno s Villarrealom 23. veljače, kad ga je u 59. minuti zamijenio oporavljeni engleski desni bek. Samo jednom je ušao s klupe, 14. veljače protiv Valencije, umjesto lijevog beka Lodija, a odigrao je i cijeli prvi sraz osmine finala protiv “redsa”.

Postojao je tada strah da ga Simeone previše ne optereti nakon duge stanke, ali izdržao je Zadranin sva iskušenja, sad opet dijeli minutažu s Trippierom (ima Atlético i trećeg desnog beka, Kolumbijca Ariasa), da je neko drugo vrijeme, rekli bismo da su to dobre vijesti za hrvatsku reprezentaciju i njena izbornika Zlatka Dalića, ali otkazan je turnir u Kataru, upitan je i sam Euro, pa je besmisleno zaključivati na duže staze.

Zdravlje je najvažnije, a Vrsaljkovo je dobro i nek’ samo potraje. Bit će “dana za megdana” i na klupskoj i na reprezentativnoj pozornici. Kao i za zadirkivanje najboljeg prijatelja Dejana Lovrena.

Linker
25. travanj 2024 16:27