DANSKA - NJEMAČKA

Danci nemaju prostora za kalkulacije, Nijemcima dovoljan i bod za prolaz

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 17. lipanj 2012. 12:16

Šokantnu je utakmicu odigrala Danska protiv Portugala. Nakon što su pali u zaostatak od dva gola, dvama pogotcima Bendtnera vratili su se u igru, da bi ih samo tri minute prije kraja dotukao pogotkom mladi Varela.

Za Dance situacija je vrlo nezgodna, jer protiv Njemačke nemaju prostora za kalkulacije. Iako su Nijemci gotovo sigurni u prolazak dalje, oni sigurno nemaju namjeru olako pristupiti susretu.

- Nakon poraza protiv Portugala u svlačionici je zavladala prava depresija. Posljednjeg tjedna imali smo potpuno dva različita raspoloženja nakon utakmice, jedno euforično nakon Nizozemske, drugo kao na groblju nakon Portugala. Nadam se da ćemo protiv Njemačke ponovno imati euforiju. Ne smijemo sada misliti da su nam sve lađe potonule zbog jednog poraza, kao što nije bilo mjesta euforiji nakon jedne pobjede. Još uvijek sve držimo u svojim rukama i imamo priliku sami odlučiti o svojoj sudbini, a to je ipak dobra situacija - kazao je u najavi trener Danaca Morten Olsen.

Olsen danas na raspolaganju neće imati ozlijeđenog Dennisa Rommedahla (Brondby) kojeg bi trebao od prve minute zamijeniti Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland). Nastup Nikija Zimlinga (Club Brugge) još uvijek je pod znakom upitnika.

Njemačku od četvrtfinala može udaljiti samo znanstvena fantastika, potreban bi bio uvjerljiv poraz protiv Danske uz uvjerljivu pobjedu Portugala nad Nizozemskom. Međutim, Joachim Löw se ne namjerava kockati:

- Mi se još nismo kvalificirali za prolazak i stoga danas moramo ići punom snagom. Želimo prvo mjesto u grupi. Protiv Danaca nam neće biti lako, jer i oni se još uvijek nadaju prolasku među osam najboljih. Neki su prije turnira Dansku proglašavali autsajderom grupe, ali pokazalo se da su u krivu, jer radi se o vrlo čvrstoj i kompaktnoj momčadi koja je vrlo dobra u kontranapadima. Sigurno je da ih nećemo podcijeniti i ja nemam namjeru nikome dati slobodan dan. Ukoliko se i odlučim na promjene u sastavu, biti će to samo iz razloga što to smatram nužnim.

Sigurnih promjena biti će u obrani, i to zbog drugog žutog kartona kojeg je protiv Nizozemaca zaradio Jerome Boateng (Bayern). Za nastup na njegovoj poziciji konkuriraju Benedikt Höwedes (Schalke) i veznjak Lars Bender (Bayer). Također, postoji mogućnost i da Löw prebaci kapetana Philippa Lahma (Bayern) na drugu stranu, pa bi u tom slučaju priliku na njegovoj strani dobio Marcel Schmelzer (Borussia D.).

Linker
23. travanj 2024 15:46