Boris Kovacev / CROPIX
PIŠE: TOMO NIČOTA

DINAMO NEĆE BITI KANTA ZA NAPUCAVANJE Ovo je skupina koja nudi sve - i spektakl i mogućnost za nešto više, a san o prezimljavanju nije nerealan

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 18:53

Moglo je gore i bolje, uvijek je tako nakon ždrijeba. Možda Manchester City nije najbolji izbor iz prvog bubnja, ljudi melju, pa bi mogli opet Modrima nabiti neke negativne rekorde. Iako, nije sramota od takve momčadi izgubiti koliko god.

Kad se sve zbroji, ovo je grupa koja nudi sve - i spektakl i realnu mogućnost za nešto više. Treće mjesto barem, borba za drugo, kako se nadaju u Maksimiru, možda i to. Opet, ako Dinamo i ne napravi ništa posebno, ako i ne prođe dalje i ne otkine koji bod favoritima, ne može nitko zamjeriti, ipak su to momčadi skuplje, vrednije, na papiru kvalitetnije od Modrih. I ne bi bilo razočaranje izgubiti od svih njih.

Vidjet ćemo Dinamovu kvalitetu u ovoj skupini. Koliko je doista ova momčad blizu, koliko daleko ovim najjačima, što joj još nedostaje da može parirati najvećima. Jer neki Dinamu sude po Benfici, neki po lošim minutama protiv Rosenborga, kad ga je pomazila sreća.

Ždrijeb Lige prvaka

SKUPINA A: PSG (Fra), Real Madrid (Špa), Club Brugge (Bel), Galatasray (Tur)

SKUPINA B: Bayern Munchen (Njem), Tottenham (Eng), Olympiakos (Grč), Crven zvezda (Srb)

SKUPINA C: Manchester City (Eng), Šahtar (Ukr), DINAMO (HRV), Atalanta (Ita)

SKUPINA D: Juventus (Ita), Atletico Madrid (Špa), Bayer Leverkusen (Njem), Lokomotiv Moskva (Rus)

SKUPINA E: Liverpool (Eng), Napoli (Ita), RB Salzburg (Aut), Genk (Bel)

SKUPINA F: Barcelona (Špa), Borussia Dortmund (Njem), Inter (Ita), Slavia Prag (Češ)

SKUPINA G: Zenit (Rus), Benfica (Por), Lyon (Fra), RB Leipzig (Njem)

SKUPINA H: Chelsea (Eng), Ajax (Niz), Valencia (Špa), Lille (Fra)

Sad protiv Šahtara i Atalante, City se izuzima, moći će Bjeličina momčad pokazati gdje je na toj europskoj karti. Mi smo pak uvjereni da neće biti kanta za napucavanje, da će i s Ukrajincima i s Talijanima odigrati četiri utakmice u kojima se može nečemu nadati. Hoće li to nešto uhvatiti, ovisi o više faktora.

Ako ćemo uspoređivati, možemo zaključiti da je u odnosu na prijašnje skupine Lige prvaka od 2011. naovamo ovo skupina koja nudi najviše mogućnosti. Kako će završiti, ne možemo predvidjeti, imperativ ne postoji, ali nada živi, Dinamov san da bi mogao prezimiti iz Lige prvaka nije nerealan. Spoznat ćemo snagu ovog Dinama, vrlo brzo. Dobra skupina.

Linker
20. travanj 2024 05:06