EIBNER-PRESSEFOTO/CLAUDIUS RAUCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/claudius Rauch/imago Sportfotodienst/profimedia
OTKRIVAMO

VIDEO: ‘Ovo je prava istina, saznali smo što je Petković rekao Perišiću prije nego što je pucao penal‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam Stjepan Tomas i Robert Šola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. lipanj 2024. 09:52

U današnjem izdanju Eurocasta u studiju Hanza Medije gostuju nogometni trener Stjepan Tomas i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola. Analizirali smo sve vijesti iz tabora Vatrenih te komentirali rezultate utakmica koje su se igrale u nedjelju na Euru.

- Nažalost, otvorili smo loše utakmicu. Dobili smo udarac od Španjolaca, ali mi imamo previše iskustva i preiskusne igrače, mislim da ćemo u takvim situacijama izvući pouke i sigurno biti još jači u nastavku - kaže Tomas.

U taboru hrvatske nogometne reprezentacije glavna je tema Bruno Petković kojeg je izbornik Zlatko Dalić kritizirao nakon što je izveo jedanaesterac kojeg je i sam izborio i promašio. Je li izbornik pretjerao s reakcijom, je li napadač Dinama donio dobru odluku i kakav mu je status za utakmicu protiv Albanije.

- Ono što sam doznao i što mijenja sliku toga svega jest činjenica da je Petković nakon što je izborio penal pitao Perišića može li izvesti kazneni udarac. I Perišić mu je dao blagoslov. S te strane Petković nije napravio nikakav incident, da je on išao na bilo koji način rušiti Perišićev ili ne znam čiji autoritet. Petković je jednostavno bio uvjeren da će zabiti, htio ga je zabiti... Svakom napadaču to puno znači. Na kraju ga nije zabio, ali siguran sam da taj penal nije napravio nikakvu štetu po pitanju odnosa u svlačionici - kaže Šola koji je dodao da bi po njemu Petković startao na utakmici protiv Albanije.

- Za igru protiv Albanije možda bi Daliću bolje došao Petković jer će to biti potpuno drukčija utakmica, a ja bih napravio do tri izmjene u odnosu na utakmicu protiv Španjolske. Jedna od njih je svakako u obrambenom dijelu momčadi jer je Gvardiol odličan kao lijevi bek, ali nama je potrebniji u srcu obrane. Pitanje je i treba li što mijenjati u veznom redu - nadovezao se Tomas.

Šola je mišljenja kako je Albanija idealan protivnik za testiranje koliko može Hrvatska bez Marcela Brozovića.

- On je vidljivo pao u igri za reprezentaciju od kada je otišao u Saudijsku Arabiju, a imamo nekoliko rješenja u veznom redu, posebno ako bi Modrić i Kovačić bili centralni par veznjaka. Možda bih razmišljao i o još jednoj promjeni, onoj na nekoj od krilnih pozicija - rekao je glavni urednik Sportskih novosti.

- To se također čini logičnom promjenom jer ako biste pitali Majera i Kramarića, vjerujem da bi obojica rekli da nisu sretni s igrom na krilnim pozicijama. No, obojica to igraju u reprezentaciji, a možda bi nam dobro došao neki brži igrač na krilu - nadovezao se Tomas.

Što smo još u Eurocastu pričali o Vatrenima, a što o svim ostalim događajima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pogledajte u cijelom izdanju našeg redovnog podcasta o Euru.

Linker
17. lipanj 2024 13:08