FABRICE COFFRINI/AFP/PROFIMEDIA Fabrice Coffrini/afp/profimedia
JAKI UZ JAKE

Ne smiju igrati kod kuće, čitavi narod prolazi kroz pakao, a onda ih jedna izjava Čeferina opasno naljutila

‘Mislim da imamo dobre šanse. Bit će to pun stadion koji će nas bodriti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. studeni 2023. 19:27

Ukrajina i Italija u ponedjeljak će na neutralnom terenu u Leverkusenu odigrati odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo koje je sljedeće godine na rasporedu u Njemačkoj.

Aktualni europski prvaci trebaju bod za izravni plasman na Euro, što je ujedno i velika želja predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Naime, Slovenac je izjavio kako se ‘Italija mora kvalificirati na Euro 2024, inače će biti katastrofa‘.

- Talijanska reprezentacija je prevažna, ali mislim da će pobijediti Ukrajinu – kazao je Čeferin za LaPresse.

Možete i sami zaključiti kako su te njegove riječi dočekane u Ukrajini, koja je i dalje u obrambenom ratu s Rusijom te njeni nogometaši sve domaće utakmice moraju igrati u inozemstvu.

Činjenica je da je Italija propustila prošla dva svjetska prvenstva nakon poraza u dodatnim kvalifikacijama, te da bi UEFA dosta izgubila kad Talijana ne bi bilo ni na Euru.

Međutim, Čeferin je svojim izjavama razljutio ukrajinske nogometaše te im je osigurao dodatnu motivaciju.

- Ne zanima nas što on ima za reći. Nije naš posao da se fokusiramo na takve komentare. Ali sve što stvarno mogu učiniti jest utjecati na moje igrače kako bi ih učinio još ljućima i motiviranijima da se kvalificiraju – kazao je ukrajinski izbornik Sergej Rebrov.

Očekuje da će utakmica na BayAreni biti drugačija od one u rujnu na San Siru, kad je Italija pobijedila s 2:1.

- Mislim da imamo dobre šanse. Bit će to pun stadion koji će nas bodriti. Nedavno smo igrali u Bremenu i imali smo veliku podršku, puno Ukrajinaca. Siguran sam da će tako biti i ovdje, pun stadion s našim zastavama. Bit će drugačije. Jedno je igrati protiv Sjeverne Makedonije ili Malte, s poštovanjem, ali kada igramo protiv Engleske ili Italije, drugačije je. Ovo je utakmica kada moramo pokazati svoje lice. Napravili smo puno pogrešaka u Italiji, ali shvaćamo svoju odgovornost u ovoj utakmici i što moramo učiniti – poručio je Rebrov.

Linker
19. studeni 2023 19:27