Marko Pjaca i Martin Baturina

 Screenshot (youtube, Hns)
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

VIDEO Pjacu i Baturinu dočekalo pitanje koje zanima čitav HNL: ‘Nije ni mjesto, ni vrijeme‘

‘Perišić? Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 17:38

U sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u četvrtak su pred novinare izašla dva igrača koja smo ove sezone gledali u borbi za naslov HNL-a. Točnije, Marko Pjaca i Martin Baturina kao predstavnici Rijeke i Dinama.

Hrvatska za dva dana putuje u Portugal gdje će odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči početka Eura. Baturina i Pjaca su podijelili očekivanja uoči te utakmice, ali i dosadašnje dojmove s priprema. Hrvatska je do sada odigrala još utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u kojoj je na Rujevici slavila s 3:0.

- Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime što smo do sada odradili. Prva prijateljska utakmica je prošla u dobrom tonu i nadamo se nastaviti tako, započeo je Pjaca pa se osvrnuo na utakmicu s Portugalom.

- Portugal nam je zadnja provjera prije Eura. U prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, ali želimo ostaviti dojam. To nam je sjajna prilika vidjeti što još možemo popraviti, rekao je.

Baturina je protiv Sjeverne Makedonije prvi put za reprezentaciju zaigrao od prve minute. Mladi igrač Dinama je kratko komentirao svoj nastup u prijateljskoj utakmici.

- Od početka je možda bilo malo treme, ali kasnije je sve super prošlo. Zahvalan sam izborniku na pruženoj prilici i mislim da sam se dobro snašao na novoj poziciji, poručio je Baturina.

Nakon toga su upitani postoji li šansa da od iduće sezone i dalje budu suigrači, aludirajući na potencijalni transfer Pjace u Dinamo na što je Pjaca rezolutno odgovorio da za to nije ni vrijeme ni mjesto, a Baturina se složio s njim.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Baturina je uz to upitan i o potencijalnom transferu iz Dinama o kojem se također svakodnevno špekulira.

- Trenutno sam jedino fokusiran na reprezentaciju i Europsko prvenstvo, a o transferu ćemo kada za to dođe vrijeme, kratak je bio mladi igrač Dinama.

Prije nekoliko mjeseci Pjaca je došao u Rijeku u nadi da će zaigrati za reprezentaciju i brzo se vratio među reprezentativce. Odigrao je sezonu iznad svih očekivanja i bio jedan od najboljih igrača Rijeke koja se do samog finiša prvenstva s Dinamom borila za naslov.

- Nisam očekivao da će ovo doći tako brzo. Nadao sam se da ću se dolaskom u Rijeku ponovno vratiti u krug reprezentacije, ali i mene je iznenadilo koliko je to brzo došlo, rekao je Pjaca.

Za kraj, Pjaca je, kao netko tko je doživio sličnu ozljedu, upitan o povratku Perišića i njegovom zdravstvenom stanju.

- To je jako lijepa vijest za nas, nije se tako lako vratiti od takve ozljede. Tu je i mentalni aspekt uz fizički. Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu, zaključio je Pjaca.

Linker
06. lipanj 2024 18:07