Filip Hrgović
 Facebook
NAJAVIO JE VELIKI MEČ

(FOTO) Hrgović započinje s pripremama, najvažniji član tima stigao u Zagreb

Za koji dan započet će pripreme Filipa Hrgovića za najavljeni veliki meč početkom iduće godine
Piše: FIGHT SITEObjavljeno: 27. prosinac 2020. 22:15

Filip Hrgović ipak nije ostvario svoju želju da u prosincu odradi meč kod kuće u Zagrebu. Epidemiološka situacija bila je previše komplicirana za provedbu nečega takvog pa je najbolje plasirani hrvatski teškaš iskoristio vrijeme za odmor i druženje s obitelji. Ipak, čini se kako to vrijeme polako privodi kraju te da će uskoro krenuti u pripreme za ono što najavio kao korak naprijed i najvažniji meč dosadašnje karijere.

Veliko priznanje za borilački sport: Barbara Matić odabrana za sportašicu godine Sportskih novosti

Tako se Filip danas putem društvenih mreža pohvalio dolaskom njegovog glavnog trenera Pedra Diaza u Zagreb. To bi značilo kako će pripreme svakako započeti u domovini, a možda ih tu odradi i cijele, sve ovisno o tome gdje će se meč održati. Organizator bi trebao biti Matchroom, čiji je predsjednik i vlasnik, Eddie Hearn, obećao Hrgoviću veliku borbu. Istu on već dulje vremena traži, no do sada mu se nije ugovorila. Svoj put prema vrhu gradio je preko manje dokazanih boksača ili boksača u padu, a sve to je uspješno apsolvirao bez da je imao potrebu otkrivati svu svoju kvalitetu i potencijal.

Hrgović Pedro Diaz Zagreb

Njemu je ostao još jedan meč na ugovoru s Matchroomom i prema tome bi se moglo očekivati da će mu Eddie Hearn namijeniti nekog od svojih teškaša s rostera. Znamo kako već dulje vremena ima ideju Filipa upariti s Martinom Bakoleom, Kongoancem koji je ovog mjeseca došao do nove pobjede. On je tim putem zatražio revanš protiv Michaela Huntera, koji je također kandidat za meč protiv Hrgovića. On je trenutno "free agent", nakon što nije produžio ugovor s Matchroomom, ali sve to znači kako niti s njim ne bi trebalo biti problema oko pregovara.

Od boksača koje je Filip prozvao nakon pobjede nad Rydellom Bookerom, dio Matchroom su još Zhang Zhilei i Derek Chisora. Podsjećamo, prozvao je još Dilliana Whyte, Joea Joycea, Daniela Duboisa i Alexandra Povetkina, koji je također često dio Matchroomovih priredbi. Kandidata za dobar meč ima dovoljno i bilo bi nepravedno prema Hrgoviću da niti ovog buda ne bude uparen s nekim od njih.

Linker
19. travanj 2024 22:44