Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BRAT LUKA TAKOĐER U PROFESIONALCIMA

HRVATSKA DOBILA JOŠ JEDNOG BOKSAČKOG PROFESIONALCA Brončani s Europskog prvenstva kreće u okršaje s elitom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2018. 16:58

Hrvatska je dobila još jednog novog boksačkog profesionalca, nakon što je ugovor sa svojim prvim promotorom potpisao Damir Plantić, brončani s prošlogodišnjeg europskog prvenstva, prenosi Fight Site.

Plantić je još jedan u nizu hrvatskih boksača koji će pokušati izgraditi profesionalnu karijeru, nakon što je “pobjegao” iz većinom potpuno neprofitabilnog amaterskog boksa, u kojem je upisao neke zapažene rezultate. Prije svega tu mislimo na prošlogodišnju europsku broncu, gdje zapravo nije bio daleko od zlata, koju nažalost nije uspio potvrditi na svjetskom prvenstvu, nakon kontroverznog poraza sudačkom odlukom. Plantić je ujedno i aktualni prvak Hrvatske u poluteškoj kategoriji, a na prvenstvu je proglašen i najboljim hrvatskim boksačkim tehničarom.

Član BK Sesvete se potpisom ugovora pohvalio putem društvenih mreža, gdje je objavio fotografiju te napisao:

“Potpisao sam ugovor o prelasku u profesionalne vode s promotorskom kućom iz Mallorce. Nova boksačka priča započela je jučer, kada sam i službeno stavio potpis na ugovor. A sada samo jako i u nove profesionalne pobjede”, napisao je Damir čiji je mlađi brat, 21-godišnji Luka, u ožujku ove godine također krenuo u profesionalne vode te je tim putem upisao nokaut pobjedu.

Screenshot / Instagram

Prema BoxRecu, 29-godišnji Damir već ima tri profesionalna nastupa iza sebe, a u pitanju su mečevi odrađeni u proljeće 2016. godine u srpskom Bečeju. Borio se tada protiv tri srpska borca te je sve savladao nokautom. Također, Damir je ove godine predstavljao ekipu “Croatian Knights” u WBS ligi te je upisao poraz od irskog boksača Josepha Warda, na gostovanju u Velikoj Britaniji kod “Lionheartsa”.

Linker
25. travanj 2024 22:03