Screenshot (YouTube)
BILO JE PUNO UPITNIKA

LEGENDARNI BRAZILAC OBJASNIO POTEZ KOJI JE ZBUNIO NJEGOVE NAVIJAČE 'Odluka o tome bila je na mom treneru, ja nikad u životu nisam ništa odbio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2019. 16:02

Jose Aldo nije glavna borba UFC Fight Nighta 144, koji se ovog vikenda održava u Fortalezi. To je zapravo bilo veliko iznenađenje, a sada je objašnjeno zašto je to tako. Odluku o odbijanju borbe na pet rundi donio je njegov trener, Andre Pederneiras, javlja Fight Site.

Nakon što je postalo službeno kako će ovaj event predvoditi borba bantam kategorije između Raphaela Assuncaoa i Marlona Moraesa, a ne ona između Josea Alda i Renata Moicana, pojavila se informacija kako je to tako jer je Aldo odbio borbu na pet rundi. Istina je zapravo negdje između. Aldo je htio predvoditi program, no poslušao je savjet svog trenera.

“Nikad u životu nisam ništa odbio. Odluka o tome hoće li borba biti na tri ili pet rundi je bila na mom treneru Dede Peredneirasu, koji smatra da pet rundi ne bi bilo dobro za nas. I teško mi je gledati na to da se nalazim u sunaslovnoj borbi. Naravno, sav respekt Raphaelu i Moraesu zbog njihovog mjesta u glavnoj borbi, ali teško mi je gledati kakvo sam ime stvorio i onda da se ne borim u glavnoj borbi. No, danas sam ovdje gdje jesam prije svega zahvaljujući Dedeu i uvjeren sam da on jako dobro zna što radi”, rekao je bivši prvak i jedan od najuspješnijih boraca u MMA povijesti, na druženju s medijima u Fortalezi.

Uz njega je bio i njegov dugogodišnji trener, Andre Pederneiras, koji je rado pristao detaljno objasniti zašto je to tako.

“Jose je 2009. godine postao WEC prvak i mi već devet godina njegovo tijelo treniramo za borbu na pet rundi. Netko će pomisliti da je to samo dvije runde više, no zapravo je u pitanju jedan potpuno drugačiji način pripreme. Budući da trenutno ne postoji nikakva šansa borbe za titulu, objasnio sam mu kako stvari stoje i on se složio sa mnom. Da je Ortega pobijedio Hollowaya, ovo bi sigurno bila borba na pet rundi, jer bi bila za izazivača. Ovako, da je Jose prihvatio takvu borbu pa i da nokautira Moicana u pola minute, svi znamo da borbu za titulu neće dobiti. Ukoliko Dana prije iduće borbe kaže kako je ona za izazivača, Jose će se boriti na pet, deset ili 12 rundi, koliko god je potrebno. No, to sada nije slučaj”, objasnio je jedan od najpoznatijih brazilskih MMA trenera.

Aldo je najavio kako namjerava odraditi do kraja svoj UFC ugovor, koji mu jamči još tri nastupa te da u svima namjerava ostvariti pobjedu. Plan mu je da karijeru završiti u jesen ove godine na brazilskom Fight Nightu. Ukoliko u međuvremenu dođe do prilike napasti titulu, rekao je kako će ju i pokušati osvojiti. No, isto tako je dodao kako mu to nije prioritet. Jedini prioritet mu je odraditi tri borbe i u njima doći do pobjeda pa kakve god one bile i protiv koga.

Linker
19. travanj 2024 15:08