Cropix
SP U PORTUGALU

LUCIJA BREŠKOVIĆ PETA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U JUDU ZA SLIJEPE I SLABOOVIDNE 'Glavni cilj sam ostvarila, otvorila mi se i prilika za medalju...'

Piše: HinaObjavljeno: 18. studeni 2018. 11:50

Hrvatska judašica Lucija Brešković osvojila je peto mjesto u u kategoriji do 70 kg na Svjetskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne u portugalskom Odilevasu.

Kaštelanka Brešković (24) u prvom kolu A grupe savladala je gušenjem Francuskinju Angelique Quessandier, a u četvrtfinalu je svladala Južnokorejanku Lee Gaeun. U polufinalu Lucija Brešković ipponom gubi od Brazilke Alane Martins Maldonado, koja će na kraju osvojiti zlato. U repasažu za broncu još jednim ipponom od Lucije bila je bolja Ruskinja Olga Zabrodaskaia. Na kraju natjecanja u Odilevasu na svom prvom nastupu nakon 15 mjeseci izbivanja s tatamija zbog ozlijede koljena u konkurenciji 15 judašica kategorije do 70 kg Lucija Brešković zauzela je vrlo dobro peto mjesto.

„Bilo je doista teško . Prve dvije borbe sam dobro odradila. No, čini mi se zbog pogreške organizatora nisam imala priliku barem od pet minuta da se dobro koncentriram za borbu u polufinalu, već sam odmah morala utrčati na tatami, što me je koštalo da sam u borbu s Brazilkom ušla malo nespremna. Od Ruskinje sam izgubila po četvrti put i stvarno je odlična, jer je ona ipak aktualna europska prvakinja“ izjavila je po završetku natjecanja Lucija Brešković te naglasila:

"Primarni cilj odlaska na ovo Svjetsko prvenstvo u Portugal sam ostvarila osvajanjem petog mjesta, ali kada sam vidjela da sam imala priliku bilo mi je doista žao što nisam napravila onaj zadnji korak do medalje. Znala sam da moram biti najmanje peta kako bih prikupila što više bodova za plasman na paraolimpijske igre u Tokiju. Sretna sam da je moje koljeno izdržalo. Ostaje mi samo da po povratku u Kaštela počnem odmah raditi na bazičnim pripremama za slijedeću izlučnu sezonu u kojoj me očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Genovi te svjetski i europski kupovi na kojima ću skupljati bodove za odlazak u Tokijo 2020“, zaključila je Lucija Breškovič, koja se nakon ovog natjecanja na svjetskoj rang listi pomaknula s osmog na šesto mjesto ponajboljih judašica svijeta. U Tokiju će nastupiti prvih deset s rang liste.

Osim Lucije, u kategoriji do 57 kg, premijerno nastupila je njena 15-godišnja sestra Jelena Brešković. Jelena je u obje borbe izgubila te podjelila plasman od 8. do 16. mjesta.

Linker
19. travanj 2024 22:35