Twitter
NEDOVRŠENA PRIČA

MOGUĆI VELIKI POVRATAK PRLJAVOG HARIJA Dogovara se meč dva najbolja kickboksača svijeta

Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 04. srpanj 2016. 14:59

Malo je potrebno da se stvari pokrenu. Lista s popisom sljedećih žrtava, intervju, pravo ime, društvena mreža, podrška fanova i sad se već ozbiljnije raspravlja o mogućnosti da se Rico Vrehoeven i Badr Hari nađu u ringu. Trenutačno najbolji teškaš u svijetu kickboksa protiv “bivšeg najboljeg”. Bivšeg koji dugo nije primio batine i kojeg nitko nije potjerao u mirovinu, ali sve rjeđi nastupi problematičnog Marokanca i zgode koje ga prate dovode u pitanje u kakvom je stanju i hoće li biti spreman kada/ako se meč dogodi.

Rico nije atraktivan

Da se ide u tom pravcu, potvrdio je jedan od čelnih ljudi Gloryja Jon J. Franklin, koji je kazao da promocija radi na organizaciji meča između njihova prvaka Verhoevena i “slobodnog umjetnika” Harija.

- Badr Hari veliko je ime u našem sportu i stalno je prozivao Rica, koji je uzvratio, rekao da želi ovaj meč i možda se tako potvrditi kao velikan sporta. Ne traže samo borci ovo, gdje god se okrenem vidim fanove kako prizivaju ovu borbu i mi kao vodeća organizacija u najboljoj smo poziciji da učinimo nešto i ja se nekako osjećam obaveznim razmotriti tu mogućnost. A kao fan, i ja ga želim vidjeti - rekao je Franklin.

S druge strane, Harijev trener Big Mike Passenier otkrio je za nizozemsku televiziju da je meč “vrlo realan” i da su razgovori u toku. Poznato je da Hari voli izazov, a i neće se buniti protiv izdašnog honorara na kakav je navikao. Još ako su ugledni tipovi poput Ramzana Kadirova i marokanskog kralja Mohammeda VI. zainteresirani uložiti...

Dosta je tu materijala za ozbiljne temelje a u isto vrijeme Ismael Londt još čeka datum za svoju priliku za naslov, koju je izborio na turniru izazivača u travnju ove godine. Već je odradio jedan meč u međuvremenu, a mogao bi još koji, jer koliko god je Londt vrlo dobar borac, meč Verhoeven - Hari ipak je nešto drugo.

Ne može bolje od pravog suparništva, klasičnog obračuna dobrog štrebera i divljeg negativca, uloge koje su za ovu dvojicu sasvim prirodne.

Rico je ovaj prvi, uzoran borac prilično čiste tehnike u ringu je vrlo učinkovit, ali daleko od atraktivnog. Princ kickboksa originalan mu je nadimak, pod kojim će ga najaviti u ringu, uglađeno vlada kategorijom. Može se prilagoditi, ali pristup ne mijenja. Nije poznat kao nokauter, niti će ući u nepotreban rizik, ali volumenom udaraca, tempom i kombinacijama strpljivo i sustavno radi kroz sve runde i to je često previše za njegove protivnike.

- Sumnjam da se može spremiti za mene. Godinama nije u pravoj formi, svi s kojima se borio kroz to vrijeme, nisu borci na mojoj razini. Oko nekih stvari smo se dogovorili, oko nekih nismo - govori prvak.

Nedovršena priča

Golden boy, Prljavi Hari, kako god - i jedan i drugi nadimak stoje mu dobro. Život jednog od najpopularnijih boraca jaka je sportska drama. Bio je i kod nas na posljednjem K-1 WGP-u u Zagrebu i publika u Areni dočekala ga je s velikim oduševljenjem.

Neosporan talent, koji jednako tako nije dovršio svoju priču. Takav je osjećaj kada se pogleda njegova karijera. Nije star, ali čini se da je vječno u sportu, sa 32 godine još može povući prema vrhu, možda ne silinom kojom je ulazio u ringa ranijih godina, ali iskustvo i s njegovim znanjem i snaga, možda su rješenje za sve probleme koje nosi Rico Verhoeven.

Kontroverzan tip je svakako Badr Hari, kao borac tehnički potkovan, atraktivan, opasan nožnim i ručnim tehnikama, za vrijeme a nekad i nakon zvona... Hari zna sve trikove, ali upozorio je i Verhoeven, pitanje je u kakvu formu može doći. Badr je tražio vremena da se spremi i ubrzo će biti jasnije koliko smo blizu ili daleko od velikog meča.

---------------------------------------------------------------

Pokušaj ubojstva, zatvorska kazna i druženja s Ronaldom

Još na početku karijere vidjelo se da Hari ima zeznut karakter. Rođeni Nizozemac odrekao se nizozemske zastave nakon neugodnog poraza od Stefana Leke 2005. i od tada bori se pod marokanskom zastavom. Razočaranje je bilo pojačano zvižducima domaće publike i Hari se odmetnuo prvi put. Krenuli su i problemi izvan ringa, što se pretočilo u ring i nešto je opet proradilo u toj glavi 2008. s Remyjem Bonjaskim. Diskvalifikacija nakon što je Remy završio na tlu, ovaj je pokušao je s nekoliko šaka pa i nogom prema glavi.

Zamračilo mu se i 2010. s Hesdyjem Gergesom nakon čega pauzira godinu dana. U Maroku tjera svoje demone i “novi” Hari opet se vraća u formu do nesretne 2012.

Završava u zatvoru a optužnice se gomilaju. Pokušaj ubojstva, premlaćivanje, a u pretresu stana pronađeni su steroidi.

Najnovije je da tu i tamo šamarom podsjeti nekog oko sebe tko je i što je Badr Hari. Cristiano Ronaldo zna, duo se često druži.

---------------------------------------------------------------

Linker
26. travanj 2024 07:18