screenshot
POSLJEDICE KAOSA

PRVAKA RAZLJUTILA ODLUKA O SUSPENZIJAMA Khabib planira odslužiti i kaznu svojih kolega, a u Nevadi se više nema namjeru boriti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2019. 13:06

UFC prvak Khabib Nurmagomedov nije zadovoljan raspletom i epilogom jučerašnjeg sastanka Komisije u Nevadi na kojem su izrečene suspenzije i kazne njemu i ostatku njegovog tima radi makljaže nakon UFC-a 229.

Podsjećamo kako je Rus dobio pola milijuna dolara globe i devet mjeseci suspenzije koja mu može biti smanjena na šest mjeseci. Njegov rival Conor McGregor je zaradio šest mjeseci i 50 tisuća dolara, a vremenski najgore su prošli Khabibovi suborci iz tima Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov koji se ne mogu natjecati čitavu godinu, piše Fight Site.

Screenshot: YouTube

Da Khabib nije zadovoljan sa zaključcima Komisije jer je McGregor prošao bolje od njega, moglo se zaključiti i tijekom saslušanja kada je napisao “Probudite me kada sve ovo završi”, a kada je završilo je dodao: “Uvijek politika!”.

Njegov menadžer Ali Abdelaziz se također osvrnuo na saslušanje, a to je učinio objavivši fotografiju čitavog tima s Khabibom u sredini kako bi pokazao njihovo jedinstvo.

“Nema veze od kuda si, nema veze koje si boje, rase ili religije. Mi poštujemo jedni druge, a ako ti to ne činiš, morat ćeš! Ostat ćemo zajedno i štitit ćemo jedni druge svakog dana do kraja života. Ovo poglavlje je završeno, ali ovo je samo početak! Pripazite jer stižu vijesti…”, napisao je uz fotografiju Abdelaziz.

Nešto kasnije poznati reporter i insajder Ariel Helwani je na svom Twitteru otkrio kako je Khabib vrlo ljut i nezadovoljan te se ne planira više boriti u državi Nevadi.

“Khabib Nurmagomedov se više nikada neće boriti u Nevadi zbog suspenzije u trajanju od jedne godine koja je izdana njegovim klupskim kolegama. Rekao je to njegov menadžer Ali Abdelaziz. Također se neće boriti dok ne istekne njihova kazna, tako da je ideja vratiti se u studenom u Madison Square Gardenu”, stoji u Helwanijevom “tvitu”.

Podsjećamo kako s u i Tukhugov i Nurmagomedov bili “u kutu” ruskom superstaru u T-Mobile Areni tijekom meča protiv McGregora. Kada je započeo kaos koji je prouzrokovao sam Nurmagomedov (Khabib) skočivši na Dillona Danisa s ograde kaveza, ovaj dvojac mu se priključio (kaosu). Obojica su uhvaćeni na snimkama te je bilo jasno da su imali vrlo aktivnu ulogu u makljaži. Tukhugov (18-4) je i dalje dio UFC-a iako je predsjednik UFC-a Dana White najavio da će dobiti otkaz odmah nakon incidenta. No, Khabib Nurmagomedov je ucijenio svog poslodavca pa je čitav slučaj gurnut pod tepih.

Linker
17. travanj 2024 05:09