screenshot youtube
PODIJELJENA MIŠLJENJA

SLAVNI TRENER TRAŽI ODMOR, ALI MCGREGOR IMA VELIKE PLANOVE 'Ludi' Irac ne želi gubiti vrijeme: 'Odmah je počeo vrištati o tome'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2018. 01:15

Gost u Podcastu Joea Rogana bio je John Kavanagh, trener Conora McGregora. Samo dva dana nakon borbe u kojoj je njegov pulen poražen, on je progovorio o svojim dojmovima te o potencijalnom revanšu.

Kavanagh je prvo počeo pričati o dojmovima koji su mu ostali nakon borbe u kojoj njegov pulen nije uspio vratiti pojas UFC prvaka lake kategorije. Vrlo raspoloženi Irac žali za krajnjim rezultatom, no isto tako je zadovoljan cjelokupnim iskustvom.

“Naravno da sam izuzetno razočaran jer krajnji rezultat nije bio onaj kojem smo se nadali. No, unatoč svemu sam uživao, bila je to sjajna borba. Veselim se pogledati ju još koji put i ovo sve će biti primjer koji će se prikazivati budućim generacijama”, rekao je dodavši kako sve Conorove borbe voli pogledati više puta i da svaki puta iz njih nešto novo nauči.

Zanimljivo je bilo pitanje o tome što ga je u samoj borbi najviše iznenadilo, odnosno što je bilo ono nešto za što se nisu pripremili te kakav je na kraju zapravo bilo plan, odnosno taktička priprema borbe, piše Fight Site.

View this post on Instagram

Last rounds. Ready.

A post shared by Coach Kavanagh (@coach_kavanagh) on

“Desnica u drugoj rundi je bila prijelomni trenutak, bio je to prekrasan udarac. To je neki zaštitni znak hrvača, no Khabib to inače nije radio. Način na koji je rušio i hrvao je bio ono što smo očekivali i pripremali se za to. Prvu rundu sam dobro pretpostavio kakva će biti i plan je bio izdržati ju uz dovoljno snage za nastavak borbe. No, Conor je došao na stolicu jako umoran. Za drugu rundu je bio plan napraviti što više štete, a ako završi na leđima, da se ne troši previše u pokušajima ustajanja jer je Khabib majstor za vraćanje protivnika na pod. U trećoj rundi su se stvari počele kretati u našu korist i to je iznenadilo ljude koji su očekivali Conorovu pobjedu u prvoj rundi ili preuzimanje Khabiba od druge nadalje. Gledali smo borbu protiv Iaquinte i znali smo da tu trebamo tražiti priliku. Dogodilo se ono čemu smo očekivali, ali ipak ne toliko dobro koliko smo se nadali. Onda je u četvrtoj rundi upisao još jedno rušenje i to je bilo to”, proanalizirao je cijelu borbu, da bi onda uslijedilo pitanje što će sada uslijediti u McGregorovoj karijeri, tj. hoće li se odmoriti nakon ovakve borbe. Njegov trener smatra da bi to bila najpametnija solucija, no odmah je rekao kako Conor tako ne razmišlja:

“Ja bih najradije da uzmemo odmor, no Conor nije takav. Odmah je počeo vrištati o revanšu. Revanš bi bio svakako velika borba i možda bi bilo teže prodati prijenos zbog dominacije, no treća runda nad daje neku nadu. Ja osobno bih promijenio neke stvari u ofenzivi. S defenzivnim pristupom sam zadovoljan, no u napadačkom smislu puno toga nije bilo dobro.”

Isto tako, nije pobjegao od činjenice kako su i dvije godine izvan kaveza napravile svoje te kako je to itekako imalo utjecaja na borbu.

“Naravno da je imalo veze i to što se nije borio dvije godine, pokušali smo mu što više vratiti taj osjećaj, dovodio sam u dvoranu ljude koje ne poznaje. Pokušali smo napraviti sve da izgleda kao da je dan borbe, radio je sve s Georgeom Lockhardom kao što treba na dan borbe, doveli smo i suca, ali i dalje je to dvorana.”

Linker
19. travanj 2024 17:28