Screenshot
UFC-OV TURNIR U MELBOURNU

TRI RUNDE ISPITIVANJA SNAGA Legendarni Anderson Silva poražen u jednoj od najmonotonijih borbi godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2019. 11:06

U Melbourneu je održan UFC 234 borilački event, koji je u svojoj glavnoj borbi donio pobjedu Israela Adesanye nad Andersonom Silvom. Osim toga, viđeno je pregršt sjajnih borbi, gdje prije svega vrijedi spomenuti pobjede novih mladih “contendera”, Rickya Simona, Montane De La Rose i Jima Crutea, piše Fight Site.

Iako je otkazivanje borbe Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma bilo ogroman udarac za UFC, nije bilo previše vremena za očajavanje jer program je startao vrlo brzo nakon te ružne vijesti. Israel Adesanya i Anderson Silva preuzeli su status glavne borbe i odradili su tri runde zanimljivog ispitivanja snaga. Upravo tako možemo nazvati ovu borbu koja je više protekla u pokušaju nadmudrivanja nego u otvorenim razmjenama, kakvima su se fanovi vjerojatno nadali. Bilo je tu pokušaja atraktivnih poteza, no oba ova borca su defenzivno previše dobro potkovana da bi takvi napravili štetu.

Adesanya je bio bolji, čemu vjerojatno najviše pridonosi činjenica da je mlađi i brži. Silvu je konstantno iz balansa izbacivao udarcima po nogama, zbog čega ovaj nije mogao držati potpunu koncentraciju te automatski smišljati napadačku kombinaciju. I pokraj toga, ogroman je bio respekt Adesanya prema Brazilcu.

Primijetio je da ima način borbe u kojem pametno skuplja bodove te nije ulazio otvorenije, da ne primi nešto iz Silvinog raznolikog repertoara udaračkih tehnika. Od ozbiljnijih udaraca vidjeli smo tek nekoliko kombinacija, češće od Adesanye nego Silve, no mora se priznati kako je borba bila podosta pasivna. Da u pitanju nisu ova dva borca, za koje znate da im treba dijelić sekunde za napraviti nešto spektakularno, nema sumnja kako bi došlo do negodovanja s tribina. Ovako je publika glasno pozdravila borce, a pobjedu je čistom jednoglasnom sudačkom odlukom uzeo Adesanya. Tek jedan sudac smatrao je kako je Silva uzeo jednu rundu, vjerojatno drugu.

UFC 234 – Rezultati

Israel Adesanya def. Anderson Silva – jednoglasna sudačka odluka
Lando Vannata def. Marcos Mariano – SUB (R1 4:55)
Ricky Simon def. Rani Yahya – jednoglasna sudačka odluka
Montana De La Rosa def. Nadia Kassem – SUB (R2 2:37)
Jimmy Crute def. Sam Alvey – TKO (R 1 2:49)

Devonte Smith def. Dong Hyun Ma – TKO (R1 3:49)
Shane Young def. Austin Arnett – jednoglasna sudačka odluka
Kai Kara-France def. Raulian Paiva – podijeljena sudačka odluka
Kyung Ho Kang def. Teruto Ishihara – SUB (R1 3:59)
Jalin Turner def. Callan Potter – KO (R1 0:53)
Jonathan Martinez def. Wuliji Buren – jednoglasna sudačka odluka

Linker
19. travanj 2024 21:48