Screenshot/Twitter
NEMA PREDAJE

VIDEO: ALISTAIR OVEREEM NAJAVIO VELIKI POVRATAK 'Daleko je ovo od gotovog! Ali moram biti iskren prema sebi...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 18:58

MMA je tako okrutan sport. Danas si na vrhu, sutra si doslovno na dnu. Alistaira Overeema su prije dvije godine na UFC-u 203 dijelili milimetri od ostvarenja njegovog najvećeg sna. Od titule koju sanja staviti u svoju vitrinu pored onih iz Dreama, K-1 i Strikeforcea, piše Fight Site.

No, nokdaun nije bio dovoljan protiv Stipe Miočića. Američki Hrvat je uspio ostati pribran, okrenuti situaciju već u prvoj rundi i na koncu nokautirati “The Reema”. Niti tada Nizozemac nije odustajao od ganjanja svojih snova.

U naredna dva meča je nanizao dvije pobjede protiv Marka Hunta (KO) i protiv Fabricija Werduma. Nadao se da bi to trebalo biti dovoljno da mu UFC da novu priliku za osvajanje pojasa i revanš protiv “Vatrogasca”. No, UFC je imao jedan drugi plan za njega. On se zvao Francis Ngannou.

Do UFC-a 218, koji se održao u prosincu 2017. godine, “The Reem” je u prethodnih sedam mečeva u Octagonu ubilježio šest pobjeda (osim Miočića) i pobjeda protiv Kamerunca ne bi bilo nešto neočekivano. A onda je “Predatoru” sjeo onaj aperkat iz pakla koji je Overeema doslovno dignuo nekoliko centimetara iznad zemlje. Mnogi taj udarac smatraju najtežim i najbrutalnijim nokautom u povijesti UFC-a.

Nizozemac se pokušao vratiti na pobjedničke staze u lipnju ove godine na UFC-u 225. Na žalost njegovih navijača i Curtis Blaydes je slavio nokautom, 13. u dugogodišnjoj karijeri ovog legendarnog borca.

Je li vrijeme za kraj? Je li stigao trenutak da “The Reem” objesi rukavice o klin? Mnogi misle da je ovo pravi momenat.

Overeem se ne slaže.

U najnovijem izdanju (9. epizoda) njegovog mini-dokumentarnog serijala “Reem 5”, koji je ovih dana objavljen na YouTubeu, Nizozemac poručuje: “Daleko je ovo od gotovog”.

“Moram biti iskren prema ovome, moram biti iskren prema sebi. Pronašao sam neke stvari koje mogu biti bolje, koje mogu napraviti drugačije. Želim se vratiti u igru, ali moram napraviti neke promjene”, poručuje Overeem u videu.

Linker
24. travanj 2024 10:59