CROPIX
ŽELI NAPASTI SAMI VRH

VIDEO: FILIP HRGOVIĆ RAZOČARAN POTEZOM ORGANIZATORA U SAD-U, PA PORUČIO 'Drugi put neću izaći ako mi ne puste Thompsona!'

BOKS Sesvetski udarač, Filip El Animal Hrgović vratio se u Zagreb na malo odmora koji započinje vlastitim vjenčanjem ove subote
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2019. 17:21

U Zagreb se vratio dan prije, u ponedjeljak navečer. U utorak prijepodne je ušao u svoju dvoranu u Sesvetama. Dojam? Poprilično svjež, ni traga tzv. jet-lagu. Da na licu nije bilo traga subotnje borbe, to je tako logično. Prekratko je to trajalo, a i Corbin ga nije niti uspio dohvatiti.

- Ma, nešto se on malo pjenio kasnije. Prigovarao je sucu da mu nije ništa, da nije ošamućen, da može nastaviti. Mislim da je sudac doista ispravno postupio. Čovjek je nestao u 60 sekundi.

Samo je toliko Hrgović rekao o borbi koja je pospremljena u ladicu sjećanja. Sljedeća?

- Spominje se zasad nešto termin 24. kolovoza. Nema još potvrde, ali mislim da će to biti krajem kolovoza ili početkom rujna.

VIDEO: CROPIX

Ono što je i više no izvjesno, bit će s onu stranu Atlantika.

- Potpisao sam bio ugovor za pet borbi u SAD. Jednu sam, dakle, odradio. Postoji samo opcija da možda koju borbu odradim u Velikoj Britaniji. Američki debi prošao je odlično, bolje nego što sam si mogao zamisliti.

Neće Amerika biti mjesto samo sljedećih Filipovih borbi, već jednako tako i trening-kampova, barem još neko vrijeme.

- Zasad da, ali sve će se u dogledno vrijeme ipak i preseliti u ovu dvoranu. Prostor koji mi je izgradio Grad Zagreb i to mi je želja. Svijet ćemo napadati iz Jelkovca!

'El Animala' je posebno u posljednjoj borbi zasmetalo što mu organizator nije dopustio da u ring uđe na 'Gene kamene' Marka Perkovića Thompsona.

- Inzistirao sam na tome uoči borbe, ali čak niti prvoj zvijezdi događaja nisu pustili ulaznu pjesmu. Drugi put ću čekati i neću ući prije nego zasviraju 'Geni kameni'. Žao mi je što nisu pustili hrvatsku pjesmu usred Washingtona. Možda su preveli tekst, pa je CIA intervenirala - našalio se Hrga.

Ono što Filip Hrgović nije bio u stanju otkriti i to jednostavno zato što to ni sam ne zna, jest ime suparnika.

- Da se mene pita, uopće mi ne bi bio problem, štoviše volio bih borce iz prve kategorije. Volio bi Chisoru, Takama, Povetkina. Nekog iz vrha, nekog od najboljih jer sam tada i ja najbolji. Iako, znam da će to još neko vrijeme biti jako teško izboriti jer nitko ne želi izgubiti od tamo nekog klinca što sam ja trenutačno, s omjerom 8-0.

Washington, 260519.
Mec Filipa Hrgovica protiv Gregorya Corbina zavrsio je pobjedom Hrgovica nokautom u prvoj rundi nakon isteka prve minute.
Foto: Alen Medjic / CROPIX
Alen Medjic / CROPIX

Hrgović je ipak svjestan i još nečega. Možda ni njemu ne bi odgovaralo doći na nekog iz Top 10 i izgubiti jer...

- Je, je, istina. Svjestan sam toga. Znam da bi mene, koji sam na početku karijere, to vratilo ne 2-3 nego 10 koraka unazad. To jednostavno s poslovno-profesionalnog stajališta ne bi sada bilo mudro, ali opet... Znate, kako se veli, tko ne riskira - ne profitira. Uvijek sam bio malo luđak. Ja bih odmah na najjačeg i znam da bi tada vidjeli najboljeg Hrgovića - odlučno će El Animal.

U tom kontekstu, držimo da je opcija borbe s tamnoputim Englezom Joe Joyceom ipak odagnana. Joyce, iako stariji od Hrgovića (33 prema 26 godina) je osvajač srebra iz Rija, Hrgović brončani na OI u Riju. Hrgović ima omjer 8-0, Joyce 9-0. Jednostavno...

- Preslični smo brojkama. Obojica na početku, obojica s nulom i tek rastemo, a nakon naše moguće borbe jedan više ne bi imao nulu. Nije mudro. Osobno bih ga volio, ali ne bi bilo pametno organizirati takvo što sada.

Palo je i pitanje o realnosti možda borbe s Agitom Kabayelom (19-0, 26 godina), inače Nijemcem koji je profesionalni teškaški prvak Europe.

- To bi bila zgodna borba za njemačko tržište i ništa drugo. Međutim, ne. Prvo, pa on je niže rangirani od mene. Drugo, mislim da bi nakon meča sa mnom morao promijeniti sport. U Ameriku on pak ne može doći, ne bi mu vizu dali - našalio se Hrgović na račun podrijetla njemačkog boksača. Iako, tu je tek nastala šala, jer je pokraj Hrgovića sjedio njegov zagrebački trener Yousef Hasan, dijete Jordanca i Hrvatice.

- Pusti, ja sam dobio vizu bez problema - rekao je Hasan, a Hrgović spremno pridodao.

- Bogami, bila je frka u Washingtonu kada su otkrili da im je Hasan na nekoliko kilometara od Bijele kuće.

Nisu zaboravljeni ni olimpijski snovi našeg boksačkog prvaka.

- Hvala na pitanju, moja je želja nepromijenjena. Da, želim i dalje nastupati za Hrvatsku, boriti se na OI i osvojiti zlato. Stav se tu nije promijenio. Jedino treba vidjeti kako će tu institucije reagirati. Zasad šute. Mislim i da mi još uvijek traje ona suspenzija Hrvatskog boksačkog saveza - prisjetio se Filip El Animal Hrgović.

I da, za kraj. Filip je ipak... pao. U biti, past će. Pred oltarom. Predstojeće subote slijedi vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Marinelom.

Najboljih 10 teškaša u Hrgovićevom izboru


Filipa smo zatražili njegov izbor najboljih 10 teškaša na svijetu ovog trenutku.

- Ovako bi poredao. Prvi je Anthony Joshua, drugi Deontay Wilder, treći Tyson Fury, četvrti Dillian Whyte... - tu je malo zastao.
- Mislim, ja sebe vidim na prvom mjestu, ali kako ste me pitali za moj izbor 10 iz skromnosti svjesno neću samog sebe stavljati tu, ali samo da se zna. Na prvom mjestu sam ja.


Shvatili smo. Idemo dalje. Mjesto br. 5?


- peti je Aleksandar Povjetkin, šesti je Luis Ortiz, na sedmom mjestu Kubrat Pule, osmi bi bio Oleksandr Usyk, deveti Joseph Parker i na desetom mjestu Jarrel Miller iako je malo onim dopingom narušio sliku. (dba)

Linker
23. travanj 2024 04:31