Screenshot (Twitter)
POZNATO LICE

VIDEO: NOVI ZAOKRET U VELIKOM BORILAČKOM SKANDALU Procurila snimka koja otkriva tko je započeo kaos u kojem je Khabib napao McGregorov kut

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 18:27

Do sada se mislilo kako je McGregorov sparing partner Dillon Danis najodgovornija osoba uz Khabiba Nurmagomedova za kaos koji je nastao nakon UFC-a 229 u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Nakon što je Nurmagomedov zadavio McGregora i obranio pojas, pohitao je prema Conorovom kutu i na njih bacio svoju zaštitnu gumu za zube. No, tu nije stao. Nekoliko trenutaka kasnije je preskočio ogradu te je pokušao skočiti na već spomenutog Danisa. Nastao je apsolutni kaos izvan kaveza, koji se brzo preselio i u sam kavez.

No, najnovije snimke pokazuju kako Danis nije najodgovorniji, nego je netko drugi započeo čitavu stvar i na koncu doveo situaciju do apsolutnog kaosa. Taj netko je Rizvan Magomedov, predsjednik agencije za menadžment MMA boraca iz New Yorka “Dominance MMA”. Magomedov je čovjek koji u UFC dovodi dagestanske borce poput Khabiba ili Zabita Magomedsharipova, a posljednjih godina je i desna ruka poznatog menadžera Ali Abdelaziza, piše Fight Site.

Nakon kaosa na UFC-u 229 Magomedov je uhićen radi napada na Dillona Danisa, no pušten je zato što McGregor nije htio podnijeti kaznenu prijavu protiv njega. Druga dva uhićena i puštena pripadnika Khabibovog tima su Zubaira Tukhugov (UFC borac) i Abubakar Nurmagomedov (Khabibov rođak).

Snimke pokazuju kako je upravo Magomedov bio taj koji je u trenutku kada je Khabib završio McGregora došao do kuta irskog borca i provocirao Danisa. Tapšao ga je po ramenu i odgurivao, a usput mu je nešto i govorio. Danis se okrenuo prema njemu što je u tom trenutku potaknulo onako žestoku reakciju Khabiba i preskakanje ograde. Nurmagomedov je očito mislio da je Danis napao Magomedova, a ne da je situacija bila potpuno obrnuta.

Snimka pokazuje kako je upravo Magomedov bio taj koji je pokušao udarati Danisa kada je nastao kaos pored kaveza. Policajci su ga uspjeli odvojiti od Bellatorovog borca, no jasno je vidljivo kako menadžer nije nedužan u čitavoj priči. Dapače…

Ovo nije prvi put da se Magomedov “našao” u problemima sa zakonom u SAD-u. U ovom trenutku i dalje traje istraga oko incidenta koji se dogodio na PFL 2 priredbi u Chicagu, a u kojoj su sudjelovali i Magomedov i njegov šef Ali Abdelaziz. Navodno su upali u sobu jednom borilačkom menadžeru i uz prijetnje mu oteli ugovor s njegovim borcem.

Iako je Magomedov pušten na slobodu, istraga i dalje nije gotova. U konačnici bi ovaj menadžer mogao ostati bez vize za boravak u SAD-u što bi za njega bio katastrofalan epilog.

Linker
25. travanj 2024 10:04