Julianna Pena
 Instagram
IDUĆA IZAZIVAČICA?

Vrlo bitna borba ženske bantam kategorije dodana na UFC 257 program

Sara McMann i Julianna Pena borit će se na programu UFC 257 priredbe
Piše: FIGHT SITEObjavljeno: 27. prosinac 2020. 12:43

Borba koja bi mogla donijeti ime iduće izazivačice UFC-ove bantam kategorije održat će se na programu UFC 257 priredbe, koja se održava 23. siječnja. Riječ je o duelu Sare McMann i Julianne Pene.

Chimaev UFC-ovog 'zubara' poslao - zubaru! 'Nevjerojatno je snažan!'

Radi se o borbi koja je prvobitno bila ugovorena za 16. siječnja, odnosno za prvu UFC priredbu u 2021. godini, no iz logističkih razloga je prebačena na UFC 257, gdje bi se trebala naći na glavnom programu. Isti predvodi borba Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Prema svemu sudeći, pobjednica ove borbe trebala bi postati iduća izazivačica za titulu bantam kategorije. Naime, Pena se trenutno nalazi na trećem mjestu istu te su ispred nje samo Holly Holm i Germaine De Randamie koje sigurno neće odmah dobiti novu priliku. McMann se nalazi na devetom mjestu, ali bi u slučaju pobjede vjerojatno preuzela poziciju, a time i status.

Julianna Pena (9-4, 5-2 UFC) je jedna od najagresivnijih i borbeno najatraktivnijih borkinja na UFC rosteru. Uspješno se prošle godine vratila nakon što je postala majka, a status izazivačice bi vjerojatno već imala da u listopadu nije poražena od De Randamie. Ipak, kao što je navedeno, u slučaju pobjede u ovoj borbi joj taj poraz ne bi trebao štetiti za ambicije.

McMann (12-5, 6-5 UFC) također traži priliku još jednom napasti titulu prvakinje, a u ovako plitkoj diviziji to može postići i s dvije pobjede u nizu. Naime, u svom posljednjem nastupu bila je bolja od Line Lansberg.

Prvakinja Amanda Nunes svoju će iduću obavezu odraditi u perolakoj kategorije, gdje će u veljači braniti titulu protiv Megan Anderson.

Linker
19. travanj 2024 18:30