Ronald Gorsic / CROPIX
POKUS U VELIKOJ GORICI

FOTO: BILO JE DOBRO, ALI SADA SLIJEDI ONO PRAVO! Mladi Vatreni uvjerljivom pobjedom najavili nadolazeći ogled sa Škotskom

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2019. 00:20

Hrvatska - UAE 3:0

Velika Gorica. Stadion Gorice. Gledatelja 600.

Strijelci: 1:0 - Majer (25), 2:0 - Ivanušec (37 - 11m), 3:0 - Bistrović (73).

Hrvatska U-21: Šemper - Hujber, Šutalo, Kalaica, Sosa - Nejašmić - Bradarić, Ivanušec, Majer, Ćuže - Kulenović (još su igrali: Horkaš, Dolček, Marin. Lepinjica, Posavec, Bistrović, Bogojević, Zirdum, Žaper, Soldo). Izbornik: Nenad Gračan

UAE U-23: Al Ameri - Ibrahim, Hashemi, Jassim, Khalil - Rashid, Falah - Al Noobi, Al Zaabi, Mubarak - Ali Eid (još su igrali: Hamdan, Yousef, Abdelrazaq, Alhamadi, Ahmed, Abdula, Essa, Martoushi, Suwaidan). Izbornik: Maciej Skorža

Novi saziv mlade hrvatske reprezentacije startao je pobjedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tako na lijepi način najavio prvi kvalifikacijski ogled sa Škotskom u Šibeniku. Treba napomenuti da su naši dečki igrali protiv nešto starijih suparnika, neki nogometaši Emirata imali su nešto više godina, pa se njihova reprezentacija vodi kao U-23. Gračanovi dečki ponudili su dobar nogomet, od starta utakmice su se nametnuli i kontrolirali događaje na travnjaku.

U novi kvalifikacijski ciklus male Vatrene poveo je kapetan Borna Sosa, igrač Stuttgarta koji je bio i najbolji igrač utakmice. Odmah do njega bili su Lovro Majer i Luka Ivanušec koji su pokazali da bez problema mogu igrati skupa. Uostalom, zašto ne bi mogli kad su oba vrhunska znalca? Majer i Ivanušec sjajno su se nadopunjavali u veznoj liniji, njihove lopte imale su oči, a konačno, bili su i strijelci, Majer nakon dodavanja novog Dinamovca Kulenovića, a Ivanušec iz jedanaesterca.

Gračan se na startu odlučio za postavu u kojoj je standardni lijevi bek Lillea, Domagoj Bradarić igrao na - desnom krilu! Očekivalo se da će Bradarić zaigrati ispred kapetana Sose na lijevoj strani, ali tamo je prililu dobio Ćuže. Ipak, Bradarić se solidno snalazi i na desnoj strani.

Veća uzbuđenja su počela nakon dvadesetak minuta igre. Izvrsni Sosa probio je bok, cetnrirao, Kulenović je pucao glavom, ali preko grede. Minutu nakon te prilike opet je Stuttgartov bek razbio obranu na svojoj strani, ovoga puta na njegov centaršut natrčao je Ćuže, ali je nogom promašio s nekoliko metara. Bili su to trenuci kad je Hrvatska lomila goste, kad se odlučivala jučerašnja utakmica. Pa se i odlučila, akcijom dvojice Dinamovaca, Kulenović je prograo razigranog Majera koji je pogodio i navijestio kraj otpora suparnika.

Nedugo zatim, Luka Ivanušec je opalio s nekih 18 metara ali je lopta pogodila vratnicu. Šteta, udarac je bio odlilčan. Ali uskoro je Luka pogodio iz jedanaesterca. Bila je to atraktivna akcija, Ćuže je petom proigrao nezaustavljivog Sosu, koji je srušen, bio je to klasični 'elver'. Sosa je još nekoliko puta sjajno probio bok, ali malo je nedostajao Mario Gomez... Šalimo se naravno, ali legendarni njemački golgeter, Bornin suigrač u Stuttgartu voli te njegove centaršuteve.

U drugom poluvremenu Gračan je odmah startao s izmjenama promijenio je veći dio momčadi, a izbornik UAE je malo pričekao s izmjenama. Ništa se u tom dijelu nije bitno promijenilo, naši dečki su i dalje superiorno kontrolirali događaje na travnjaku, nekoliko puta opasno je priprijetio Marin, ali šasnu su imali i gosti, nakon jedne kontre, Al Hamadi je bio sam pred Horkašom, ali je Dinko sjajno reagirao. Na koncu je izvrsnu solo akciju Marina silovitim udarce, završio Bistrović za uvjerljiiv trijumf.

Bilo je dobro, Gračanovi dečki su ispraćeni pljeskom u Velikoj Gorici, ali sad slijedo ono pravo, Škotska na Šubićevcu!

Linker
24. travanj 2024 04:29