REUTERS
MODRI I DALJE NEPORAŽENI

FOTO: DINAMO U KIŠNOM ISTANBULU PRVIM MJESTOM U SKUPINI OKRUNIO SJAJNU EUROPSKU PRIČU Mogli su Modri i do pobjede, ali sudac je mislio drugačije!

Dinamo je u Istanbulu protiv Fenerbahčea osigurao prvo mjesto u skupini (0:0)! Bod je bio dovoljan, bod je osvojen! Bravo za Modre, nastavljena je fantastična europska sezona. Modri opet nisu poraženi na europskom gostovanju, zadnji ih je pobijedio Juventus još u jesen 2016. godine.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. studeni 2018. 17:16

FENERBAHČE - DINAMO 0:0

FENERBAHČE (4-5-1): Tekin - Isla, Neustädter, Škrtel, Ali Kaldirim - Alici, Jailson, Elmas, Benzia, Valbuena - Frey. Trener: Erwin Keoman.

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Hajrović (od 90. Kadzior), Gojak, Olmo, Oršić (od 64. Šunjić) - Gavranović (od 62. Petković ). Trener: Nenad Bjelica.

Kapa do poda momčadi Nenada Bjelice, kako li su samo sjajno odradili ovu sezonu u Europskoj ligi! Svi navijači Modrih mogu biti ponosni na ovu momčad, na svoj klub. Mogli su Modri i do trijumfa, pred kraj utakmice je lopta Stojanovića završila na gredi... Ali nema veze, Dinamo je opet bio pravi kad je trebalo, sa smiješkom se vraća iz najvećega turskog grada. Neodlučeno je zapravo bila pobjeda.

Jako gladni pobjede krenuli su nogometaši Fenera nošeni frenetičnim navijanjem s tribina. Očito je bilo od prve minute da su željni revanša za onaj uvjerljiv poraz u Maksimiru.

U prvih desetak minuta su poput osica napadali sa svih strana, lopta je stalno gravitirala prema šesnaestercu Modrih, bilo je nekoliko centaršutova s obje strane, ali obrana momčadi Nenada Bjelice je taj početni silni napad uspjela zaustaviti. Kad je Dinamo prvi put uspio složiti akciju, skoro je postigao pogodak. Stojanović je dobro opalio s dvadesetak metara, loptu je na putu prema vratima zahvatio Gavranović, promijenila je smjer, ali nedovoljno, vratar Tekin uspio ju je nekako zaustaviti. Tu su Modri naznačili da će biti opasni kad im se za to pruži prilika...

Bjeličina momčad postavila se u defenzivni blok, čekajući domaćina negdje oko centra, s povremenim presingom koji je obično odrađivao Gavranović. Što je utakmica odmicala, Modri su se polako stabilizirali te su uspijevali imati veći posjed lopte negoli je to bilo u samom začetku susreta. Ipak, problemi su i dalje postojali, najviše su ih imali bokovi Rrahmani i Stojanović. Turci su često pokušavali probiti Dinamovu obranu baš prodorima po krilu. Uspjelo im je nekoliko puta, ali na sreću po Plave, nisu te uspjehe konkretizirali. Najbliže su bili u 17. minuti, kad je Benzia prošao po desnoj strani, ali je Stojanović u posljednji trenutak uspio klizećim startom spriječiti pogodak. Bio je to zaista sjajan blok slovenskog reprezentativca.

Dinamo je opet bio opasniji nakon pola sata igre. Oršić se uspio na boku izboriti za loptu, vratio je do Ademija koji puca s dvadesetak metara, ali ravno u Tekina. Nakon tog udarca modrog kapetana, sve do konca poluvremena, Fener je bio opasniji, bilo je situacija koje su mogle završiti kobno po Zagrepčane. Recimo, u samo dvije minute Frey je dva puta opasno pucao glavom, ali nedostajalo je nekoliko centimetara, nije uspio svladati Livakovića. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena, plavi dečki odradili su dobru kontru, Gavranović i Gojak jurili su sami na Škrtela, ali u odlučnom trenutku, kad je trebalo uputiti ključno dodavanje, Gavranović nije uputio dobru loptu prema bosansko-hercegovačkom reprezentativcu i ta potencijalno neugodna situacija za Fener je otišla u zaborav.

U samoj završnici prvog poluvremena, događale su se nezgodne priče za Modre. Prvo je Ademi dobio žuti karton, pa ga neće biti protiv Anderlechta, a onda je Rrahmani spasio čisti pogodak kao prije toga Stojanović. U samom smiraju prve dionice, Livaković nije dohvatio jednu loptu nakon centaršuta, ali Frey je opet promašio. Isto kao i na početku drugog dijela, kad je prebacio vrata s nekih šest metara. Trener Bjelica je u drugoj dionici prvo umjesto Gavranovića uveo Petkovića, a onda je odlučio ojačati veznu liniju, pa je Oršića zamijenio Šunjić. Nakon dvadesetak minuta drugog poluvremena, vidjeli smo jednu sumnjivu situaciju, Isla je bio iza leđa Olma u šesnaestercu, mladi Španjolac je pao, ali sudac nije pokazao na "kreč".

Petković je petnaestak minuta prije kraja dobro pucao s nekih šesnaest metara, ali je Tekin loptu odbio u korner nakon kojeg je Gojak glavom pogodio mrežu, ali je sudac poništio pogodak zbog navodnog prekršaja u napadu. U samoj završnici utakmice, Stojanović je pogodio gredu. Kakva šteta...

Anderlecht remizirao bez Santinija i Milića

Anderlecht i Spartak odigrali su u Bruxellesu 0:0 i tako su obje momčadi izgubile sve šanse za nokaut fazu Europske lige. Anderlecht je pred svojim navijačima bio značajno dominantnija momčad, imao je belgijski predstavnik više udaraca na gol, ali sve to nije mu bilo dovoljno da dohvati željena tri boda. Zanimljivo je da dva hrvatska reprezentativca - Antonio Milić i Ivan Santini - nisu bili čak ni na klupi domaće momčadi, premda nema informacija o mogućim ozljedama hrvatskog dvojca. Filip Dangubić je pak ostao na klupi momčadi iz Trnave.

Rezultati by SofaScore

FENERBAHČE - DINAMO 0:0

FENERBAHČE: Tekin - Isla, Škrtel, Neustädter, Kaldirim - Jailson, Benzia - Elmas, Alici, Valbuena - Frey

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Rrahmani, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Gavranović

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - I posljednju zamjenu radi Bjelica. Izlazi sjajni Izet Hajrović, a zamijenit će ga Damian Kadzior. Nizozemski trener Erwin Koeman na klupi Fenera nije napravio niti jednu zamjenu!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Žuti karton opravdano je dobio Ivan Šunjić zbog grubog prekršaja na Isli.

86' - Kakva prilika za Dinamo! Ademi je sjajno uposlio Stojanovića koji se ubacio iz drugog plana u šesnaesterac, pucao je prema golu i pogodio vanjski dio vratnice!

82' - Čini se da će sve biti u redu s Livakovićem iako i dalje ima bolan izraz lica.

80' - Nezgoda za Livakovića! Dinamov je vratar prilikom jedne intervencije nezgodno doskočio na noge i pitanje je hoće li moći nastaviti susret.

78' - Zamalo još jedan pogodak Dinama! Hajrović je opalio s dvadesetak metara, činilo se da je Tekin ukrotio taj udarac, no lopta se iskoprcala prema gol-liniji i turski se vratar u zadnji trenutak spasio blamaže.

75' - PONIŠTEN POGODAK DINAMU! Gojak je nakon kornera postigao pogodak glavom, no austrijski je sudac procijenio da se pritom poslužio rukama da odgurne braniča i dosudio prekršaj. Još jedna dvojbena odluka!

74' - Sjajna prilika za Dinamo! Gojak i Petrović izvozali su cijelu obranu Fenera, a na kraju je Petkovićev udarac s vrha šesnaesterca obranio Tekin!

73' - Prilika za Fener. Još je jedna lopta išla prema Freyu, no Livaković sjajno reagira i presijeca to dodavanje.

68' - Šunjić je opalio s dvadesetak metara, no lopta odlazi visoko iznad vrata.

66' - KONTROVERZNA SITUACIJA! Olmo je pao u šesnaestercu nakon duela s Islom, ponovljena snimka pokazuje da je austrijski sudac bez razmišljanja mogao pokazati na najstrožu kaznu, međutim pokazao je da se igra dalje! Ostaje dojam da je Dinamo nedvojbeno zakinut za jedanaesterac.

64' - Odmah radi i drugu zamjenu Bjelica. Izašao je Mislav Oršić, a mijenja ga Ivan Šunjić.

62' - Prvu zamjenu na utakmici radi Nenad Bjelica. Iz igre vadi Marija Gavranovića, a ulazi Bruno Petković.

59' - Žuti karton opravdano je dobio Neustädter zbog prekršaja na Olmu u trenutku kad je Dinamov Španjolac prijetio povesti kontru.

54' - Uzvraća odmah Fenerbahče! Frey je tukao glavom, ali samo pored vratnice.

53' - Sjajna prilika dinamovaca! Hajrović je ubacio s desne strane, ali obrana Fenera je uspjela ispred Gavranovića izbaciti loptu izvan šesnaesterca.

51' - Prilika za Fener. Izveli su slobodan udarac s desne strane, lopta je išla oštro u peterac, no na kraju ju je netko od Fenerovih igrača izbacio u gol-aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Istanbulu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Izvrsna utakmica igra se u Istanbulu, izmjenjuju se prigode na obje strane, visok tempo postavljen je od samoga početka. Igrači Fenera krenuli su agresivnije u dvoboj i imali nekoliko dobrih prigoda, ali ni dinamovci nisu ostali dužni. Zasad bez pogodaka, no - sudeći prema dosadašnjim prilikama - bit će ih u nastavku.

45'+1' - Izvrsna prigoda za Dinamo! Olmo je pronašao Gavranovića u šesnaestercu, no Dinamov je napadač zakomplicirao situaciju i upropastio dobru priliku.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Sada je požutio i Rrahmani zbog nepotrebnog prekršaja na Jailsonu.

43' - I još jedna velika prilika za Fener! Kaldirim je ubacio s desne strane, Alici je bio u sjajnoj šansi, no Rrahmani uspijeva izbaciti tu loptu u korner.

40' - Što su sada propustili igrači Fenera! Valbuena je sjajno ubacio s desne strane na drugu vratnicu, Škrtel je glavom mogao zakucati loptu u mrežu, ali fenomenalni Theophile-Catherine sjajno prati tu akciju i glavom izbacuje loptu u korner!

37' - Žuti karton dobio je Ademi zbog prekršaja na Aliciju na sredini terena.

36' - Prijete sada i dinamovci! Oršić, Gojak i Olmo su zakuhali izglednu situaciju, a na kraju je Oršićev udarac završio u bloku.

35' - Velika pogreška Dinamove obrane! Rrahmani je pogriješio i poklonio loptu igračima Fenera, ali srećom Alici griješi i ne koristi taj poklon dinamovaca.

33' - Još jedna prigoda za Fener. Alici stvara puno problema na desnoj strani, sada je ubacio za Freya, a njegov udarac srećom odlazi visoko preko Livakovićevih vrata.

30' - Sjajna prilika za Dinamo! Oršić i Olmo su lijepo izbacili pola obrane Fenera, Olmo je dao završni pas za Oršića, ali suci su opet označili zaleđe. Fantastično se igra u Istanbulu!

29' - Uzvraćaju napokon i dinamovci! Oršić je zakuhao na lijevoj strani, lopta je došla do Ademija koji šutira s vrha šesnaesterca, no Tekin brani taj pokušaj.

27' - Šansa za Fener! Alici je ubacio u šesnaseterac za Freya, no Theophile dobro prati akciju i izbacuje loptu izvan kaznenog prostora.

22' - Frey je stvorio probleme Dinamovoj obrani, lijepo je izbacio trojicu igrača, ali Dilaver je na kraju uspio blokirati njegov pokušaj.

18' - Još jednom prijeti Fener! Jailson je opalio s vrha šesnaesterca, a Livaković hvata njegov udarac!

17' - Prilika za Fenerbahče! Benzia je povukao po lijevoj strani i krenuo centrirati, ali Stojanović ga je dobro ispratio i izbacio loptu u korner.

16' - Iznimno jak tempo na početku utakmice, redaju se prilike na obje strane, no zasad bez konkretnijeg udarca na gol.

12' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Frey zbog iznimno grubog prekršaja na Theophile-Catherineu koji je ostao previjati se na travnjaku.

10' - Kakva prilika za Dinamo! Stojanović je opalio s dvadesetak metara, Gavranović je skrenuo loptu prema golu, a Tekin je nekako uspio ukrotiti taj udarac kad smo već svi vidjeli loptu u golu!

8' - Igrači Fenera ušli su agresivnije u susret, nošeni su i stalnom pjesmom s tribina, no dinamovci se zasad uspješno nose s njihovim naletima.

5' - Sjajna prilika za Dinamo! Ademi je povukao kontru, on i Gavranović izbacili su cijelu obranu Fenera i situacija je bila izgledna, no austrijski su suci opravdano označili zaleđe.

3' - Stadion Şükrü Saracoğlu nije ispunjen do posljednjeg mjesta, ali navijači su došli u velikom broju, navijačke pjesme odjekuju tribinama i atmosfera je fantastična!

1' - Počela je utakmica u Istanbulu. Ajmo, Plavi!

-------------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na istanbulski travnjak. Glavni sudac je Austrijanac Robert Schörgenhofer. Sve je spremno za početak!

18.40: Igrači Fenera ulaze u svlačionicu.

18.30: Utakmica Fenera i Dinama igrat će se na velebnom Şükrü Saracoğlu stadionu u Istanbulu.

18.15: Dinamovci su izašli na istanbulski travnjak uoči utakmice s Fenerom.

18.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
19. travanj 2024 07:39