Vlado Kos / Hanza Media
FEŠTA U SLAVONIJI

FOTO: OVAJ ČOVJEK JE NEUMORAN Vida jučer šest sati predvodio ludnicu u Zagrebu, a danas nastavio istim tempom kod kuće: 'Otkud mi glas? Rakijica!'

Piše: HinaObjavljeno: 17. srpanj 2018. 21:04

Slavonsko mjesto Donji Miholjac, koje nema ni 10.000 stanovnika, danas je izgledalo kao velegrad. Tisuće oduševljenih Slavonaca dočekalo je svojeg sugrađanina, nogometnog reprezentativca Domagoja Vidu s hrvatskim zastavama i uz glasno skandiranje. "Vatreni bećar", kako mu tepaju u medijima, nije skrivao oduševljenje dočekom, vidjelo se da je ipak ovdje svoj na svome - na slavonskom tlu. Prošao je gradom u kočiji, odjeven u slavonsku narodnu nošnju.

Od jutra se ovaj gradić pripremao za doček, vrtio se ražanj, raširene su zastave, postavljeni transparenti, a svi su Vidini sugrađani nabavili majice s natpisom "Brate, ja sam iz Miholjca!", kakvu je i on sam nosio na proslavi dan prije.

Odjeven u slavonsku narodnu nošnju, sa srebrnom medaljom oko vrata, Vida je u kočiji s konjima kroz Vukovarsku ulicu, duž koje su ga pozdravljali oduševljeni građani, stigao do gradskog središta, gdje mu je u parku kod dvorca Prandau-Mailath priređen svečani doček uz tamburaše i vola na ražnju.

Donji Miholjac, 170718.
Docek Domagoja Vide u rodnom Donjem Miholjcu.
Na fotografiji: Ivana i Domagoj Vida okruzen brojnim navijacima i sugradjanima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Ivana i Domagoj Vida u Donjem Miholjcu
 

- Hvala svima na dočeku. Lakše mi je bilo igrati finale, nego stati ovdje pred vas - rekao je Vida.

Sugrađanima je prenio pozdrave suigrača i stručnoga stožera te im je u njihovo ime zahvalio na potpori tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji.

- Bez vas ne bi bilo ovoga, uživajte u ovome trenutku i nadam se da se svi sretni i ponosni na nas - poručio je navijačima Vida.

Domagoju Vidi čestitao je i donjomiholjački gradonačelnik Goran Aladić.

- Majstore, kapa do poda. Jedna riječ bi bila to - neopisivo - poručio je gradonačelnik Aladić.

Donji Miholjac, 170718.
Docek Domagoja Vide u rodnom Donjem Miholjcu.
Na fotografiji: Domagoj Vida okruzen brojnim navijacima i sugradjanima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
 

 Velikim pljeskom Donjomiholjčani su pozdravili i Domagojeva sina Davida, koji mu se pridružio na pozornici, a tamburaši su odsvirali "Vidin bećarac", posebno pripremljen za tu prigodu.

Vidno ganuti Vida rekao je okupljenima da ni u najluđim snovima nisu očekivali onakav doček u Zagrebu i da je njihova najveća pobjeda što su ujedinili Hrvate.

- Do nas su stizali slike, videa, ali nismo mi tamo u Rusiji mogli ni pojmiti kakav nas spektakl očekuje. Tek smo ujutro svega postali svjesni... Ma ne, nismo ni danas još potpuno svjesni što smo napravili - rekao je Vida sa širokim osmijehom, koji je postao njegov zaštitni znak jer mu ne silazi s lica. Prije nego što je počela zabava u njegovu rodnom mjestu, pitali su ga kako podnosi slavlja posljednjih nekoliko dana.

- Slavilo se, dugo u noć. Otkud mi glas? Od dobre rakijice - ispratio je novinare sa šalom Vida i produžio sa svojim sugrađanima uživati u slavonskoj rakiji, fišu, mesu s ražnja i neizostavnom zvuku tamburice.

 

 

Linker
09. siječanj 2021 21:01