Reuters
'OTOČANI' ZGROŽENI

FOTO: SRAMOTA NAŠIH SUSJEDA OBIŠLA SVIJET: MAJMUNSKO HUKANJE ORILO SE STADIONOM Englezi s Balkana odlaze s gorkim okusom u ustima: 'Prijavit ćemo ih!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2019. 12:23

U 2. kolu skupine A kvalifikacija za Euro 2020. Engleska je s 5:1 porazila Crnu Goru u Podgorici, a nakon utakmice glavna tema postalo je rasističko vrijeđanje domaćih navijača.

I sam izbornik 'Otočana' Gareth Southgate je nakon susreta ukazao na neugodno iskustvo koje su njegovi igrači ponijeli s ovog gostovanja, posebno Danny Rose.

"Čuo sam kako se vrijeđalo Rosea", izjavio je Southgate te najavio kako će sve prijaviti UEFA-i.

"Uopće ne dvojim oko toga što se dogodilo. Znam dobro što sam čuo. To je neprihvatljivo. Moramo se pobrinuti da naši igrači osjete podršku. Sve ovo treba prijaviti kroz odgovarajuće kanale", prenosi BBC izjave engleskog izbornika.

Isti medij navodi da je izbornik Crne Gore Ljubiša Tumbaković ukratko izjavio da "nije niti čuo, niti primijetio nešto takvo".

Raheem Sterling bio je još oštriji od Southgatea.

"Par idiota je uništilo jednu sjajnu večer, tužno je da smo to morali slušati. Mislim da nisu samo pojedinci ovo čuli, čula je to cijela klupa. Kazna za rasističke povike bi trebala biti prazan stadion. Jednom kada se to dogodi, navijači će dobro razmisliti prije nego što ponove takvu glupost", zaključio je Sterling.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 01:12